R5 5600H sisteme Linux Mint Cinnamon 21.2 kurulmuyor ve GRUB hatası veriyor

5.15.xx normal boot çalışmıyor ama kurtarma çalışıyor, 6.2.xx çalışıyor her türlü ama geç açılıyor.
AMD Renoir var artık 6.2.xx normal boot.
Kod:
Graphics:

Device-1: NVIDIA GA106M [GeForce RTX 3060 Mobile / Max-Q]

vendor: Hewlett-Packard driver: nouveau v: kernel pcie: speed: 8 GT/s

lanes: 8 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:2520

Device-2: AMD Cezanne vendor: Hewlett-Packard driver: amdgpu v: kernel

pcie: speed: 8 GT/s lanes: 16 ports: active: eDP-1 empty: none

bus-ID: 06:00.0 chip-ID: 1002:1638

Device-3: Quanta HP Wide Vision HD Camera type: USB driver: uvcvideo

bus-ID: 1-3:2 chip-ID: 0408:5425

Display: x11 server: X.Org v: 1.21.1.3 driver: X: loaded: amdgpu,ati

unloaded: fbdev,modesetting,vesa gpu: amdgpu display-ID: :0 screens: 1

Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96

Monitor-1: eDP res: 1920x1080 dpi: 142 diag: 395mm (15.5")

OpenGL: renderer: AMD RENOIR (LLVM 13.0.1 DRM 3.49 6.2.0-33-generic)

v: 4.6 Mesa 22.0.1 direct render: Yes

Son düzenleyen: Moderatör:
Onu çözeriz. Şimdi sudo dmesg yaz ve upuzun bir çıktı verecek. Bilgisayardan giriş yap Technopat'a ve ne çıktıysa kopyala buraya ve yapıştır. Binlerce satırlık çıktı verecek, hepsini yapıştır. dmesg komutu o anki oturumdaki bütün çekirdek çağrılarını listeler, bilgisayar açılırken ve çalışırken ne olmuş ne bitmiş kapı gibi ortaya çıkar. Herhangi bir kişisel veri çıktısı olmaz.

Bilgisayar Wi-Fi ve Bluetooth sürücülerini çalıştırdıktan sonra(8. saniyede gerçekleşiyor) 1.5 dakikalık sessizliğe giriyor. Bu boşluğun sebebini göremiyorum.

1.5 dakika boyunca çalıştığını görmedim ben hiç 5.15 sürümünün.

1.5 dakika boyunca çalıştığını görmedim ben hiç 5.15 sürümünün.
Boşluktan önce çalışan şey Wi-Fi ve Bluetooth sürücüleri. Burada ne olmuş pek anlayamadım. Şu yüklediğiniz Roblox zımbırtısı ile alakalı olabilir mi? Emin olamadım.

Boşluktan önce çalışan şey Wi-Fi ve Bluetooth sürücüleri. Burada ne olmuş pek anlayamadım. Şu yüklediğiniz Roblox zımbırtısı ile alakalı olabilir mi? Emin olamadım.

Benim Mint 21 sürümünde nasibim yok herhalde yarın 21.2 denerim bir de.
Başlangıç dostu olan dağıtım öneriniz var mıdır hocam Mint sorun çıkarırsa?

Roblox'u flatpak denerken kurdum.

Ben Linux Kernel 6.20.xx sürüm indirdim bu sürümde mi yoksa 5.15.xx sürümünde mi yazayım kodu ve recovery mi normal mi?

Komutu kurtarma kipinde yazacaksın, hangi çekirdeği kullandığın önemli değil.
Az önceki inxi -Gxx çıktısı bu çekirdeğe mi ait? Yani bu çekirdekle başlatıp mı elde ettiniz?

Sistemi kurtarma kipi ile açtı, farkettin mi bunu? Kurtarma kipinde nomodeset otomatik olarak ekleniyor ve bunun sonucu yazılımsal hızlandırmanın etkin olması normal.

Depodaki Nvidia sürümünün Xanmod güncel çekirdek 6.5.x ile derlenebileceğinden emin misin!

Depodaki Nvidia sürümünün Xanmod güncel çekirdek 6.5.x ile derlenebileceğinden emin misin!?
Sorun olmamalı. Olmadı NVIDIA'nın sitesindeki güncel sürücüyü kurar, NVIDIA'nın kendi sağladığı yöntem gayet tutarlı. Kurarken sorun çıkarmıyor, silerken kalıntı bırakmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…