R5 5600H sisteme Linux Mint Cinnamon 21.2 kurulmuyor ve GRUB hatası veriyor

Hocam beni bu konuya katmayın. Kafamın takıldığı şeyleri araştırdıkça rootkit virüsü olabileceğini falan buluyorum, konu sapıyor.
Yine de bi' secureboot kapatmak ve HPET kullanmak önerimi yapayım.

Sorun olmamalı. Olmadı NVIDIA'nın sitesindeki güncel sürücüyü kurar, NVIDIA'nın kendi sağladığı yöntem gayet tutarlı. Kurarken sorun çıkarmıyor, silerken kalıntı bırakmıyor.

Çökmelerin sorunu ekran kartı sürücüsünden mi?

Hocam beni bu konuya katmayın. Kafamın takıldığı şeyleri araştırdıkça rootkit virüsü olabileceğini falan buluyorum, konu sapıyor.
Yine de bi' Secure Boot kapatmak ve HPET kullanmak önerimi yapayım.

HPET BIOS'umda bulunmuyor, Secure Boot kapalı.

Sorun olmamalı. Olmadı NVIDIA'nın sitesindeki güncel sürücüyü kurar.

Neden sorun olmamalı, depodaki sürücüyü secureboot desteği ile kolayca kurmak varken, neden sebepsiz yere çok güncel sürücü kurup elle Nvidia sürücüsü kursun. Hem yazılımsal hızlandırma sorunu çekirdek ile ilgili değilken böyle yapsın?! Daha önce de yazdığım gibi yazılımsal hızlandırma ile ilgili durum tamamen kurtarma kipi ile ilgili, çekirdek sürümünden kaynaklı bir durum değil. Durum buyken Xanmod çekirdeğini kurmaya ne gerek vardı?

Nvidia sürücüsü kurunca büyük ihtimalle kurtarma kipine de gerek kalmayacak, bununla ilgili farklı konular var forumda.

Son düzenleme:
Nvidia sürücüsü kurunca büyük ihtimalle kurtarma kipine de gerek kalmayacak, bununla ilgili farklı konular var forumda.
NVIDIA sürücüsünü yükleyip yüklememenin sorun olacağını sanmıyorum. Kullanıcının son attığı 6.2 çekirdeğindeki inxi -Gxx çıktısında görebileceğiniz gibi hem nouveau hem de amdgpu sürücüsü yüklü. Ana çıktı AMD tarafından sağlanıyor. Bunun da manası MUX varsa MSHybrid açık, MUX yoksa doğrudan hızlandırma var demek. Dediğiniz gibi olması için MUX'un NVIDIA'ya ayarlanmış olması ve çıktının da nouveau ile mesa kütüphanesinden sağlanması gerekirdi veya yazılımsal hızlandırmaya düşmesi lazımdı.

Son düzenleme:
Sürücüsü Yöneticisinden Nvidia sürücüsünü kurup, ardından sistemini günceller misin? Gecikmeye sebep olan firmware sorunu da, sistem güncellemesi ile kuracağın linux-fimware paketinin güncellemesi ile çözülebilir. Sen sadece çekirdek güncellemesi yaptın çünkü.

Senin sisteminde muxless Nvidia sürücüsü var ve çekirdeğin bazı sürümleri açılış sorunları çıkartıyor. Şu konuda olduğu gibi. Çözüldü: Dual Boot Linux Mint kriter dışı hatası

Zaten 6.2 çekirdeği de bu sorunun çözülmüş olabileceği için yükletmiştim. Konu aldı başını gitti.

Nvidia sürücüsünü Sürücü Yöneticisiden kurarsan, dilediğin uygulamaları Menüden Nvidia GPU ile açabilirsin.

Dediğini bir tek sen anladın sanırım, ben bir şey anlamadım. Muxless ve Muxed yapısı anlatmaya çalıştığından farklı bir şey ve buradaki konuya zerre kadar etkili olacak bir husus değil.

Dediğini bir tek sen anladın sanırım, ben bir şey anlamadım. Muxless ve Muxed yapısı anlatmaya çalıştığından farklı bir şey ve buradaki konuya zerre kadar etkili olacak bir husus değil.
Olabilir. Konu çok dağıldı. Ben açılıştaki boşluğun Bluetooth'dan kaynaklandığını düşündüm. 6.2 çekirdeğinde hızlandırmayı gördüğüm için sorun olarak saymadım, dmesg'de doğrudan gecikmeyi açıklayabilecek bir şey yakalayamadım. Nouveau'dan olumsuz bir çıktı beklerdim sorun olsaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…