R5 5600X 3060 sistemde yayın hangi donanımdan yapılmalı?

Kingeivor

Femtopat
Katılım
9 Kasım 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Ben normalde oyunlarla içli dışlı olan birisiyim. Her tarz oyun oynuyorum ( genellikle Valorant LoL CS:GO ) şu an bir kasa toplamaktayım. Toplayacağım kasayla birlikte yayıncılığa giriş yapmayı düşünüyorum.

Şu anda elimde olan parçalar şöyle:
XPG 3000MHz 8x2 RAM (16 GB)
Anakart olarak MSI B550 Tomahawk alacağım.
İşlemci olarak Ryzen 5 5600X.
MSI RTX 2060 alıp yayın yapsam işlemciye yükü bindirerek bir problem olur mu? Olursa ekran kartı üzerinden mi yapmamı önerirsiniz?
RTX 3060 Ryzen 5 5600X bütçemi zorlayacak gibi. Siz ne dersiniz nasıl düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Canlı yayında oyun oynayacaksanız (Cod:Warzone,PUBG,Battlefield 2042) gibi hem işlemciniz hemde ekran kartınız uygun değildir.Çünkü bu tarz oyunlar işlemci ve ekran kartını sonuna kadar kullanır size yayın yapacak işlemci veya ekran kartı kalmaz bunun için 2. bilgisayar en iyi seçenektir. 2. bilgisayar için imkanınız yok ise sizin yapmanız gereken ryzen 9 5900x veya 5950x gibi işlemci alıp çekirdeklerini Process Lasso benzeri program ile ayırmak olacaktır.Çekirdekleri eşit şekilde ikiye bölün yarısını yayına yarısını oyuna verebilirsiniz.Ben canlı yayınlarımı bu şekilde yapıyorum ne oyunlarda fps kaybı yaşıyorum nede yayın programında zorlama oluyor.daha detaylı bilgi almak istersen twitch.tv/DiabloBlood kanalına beklerim.iyi forumlar.
 
Yayını OBS'den verirsen, Nvidia ekran kartının H.264 Kodek eknolojisini kullanarak %1'den daha az bir performans farkı ile rahatlıkla yayın açabilirsin.

GTX ve RTX serisi karta sahip olman gerekiyor, en azından RTX 2060 alabilirsen iyi olur, GTX 1660Ti/Super serisi de işini görür.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı