BIOS güncelleyin veya sıfırlayın. Ondan sonra CBP ve XMP açarak baştan test yapın, PBO ellemeyin, sonucunu buraya atın. HwInfo ile görün sonuçları.Hayır görmüyor konuyu o yüzden açtım.
BIOS güncelleyin veya sıfırlayın. Ondan sonra CBP ve XMP açarak baştan test yapın, PBO ellemeyin, sonucunu buraya atın. HwInfo ile görün sonuçları.Hayır görmüyor konuyu o yüzden açtım.
BIOS güncelleyin veya sıfırlayın. Ondan sonra CPB ve XMP açarak baştan test yapın, PBO ellemeyin, sonucunu buraya atın. HWiNFO ile görün sonuçları.
CPB büyük ihtimalle açık gelir ama XMP açmanız gerekiyor, her anakart üreticisinde yeri farklı olduğu için Asus'da nerede bilmiyorum. XMP RAM frekansı ilk takıldığında genelde 2444 MHz'lerde çalışır ama RAM atıyorum 3600 ise XMP bunu 3600'e çeker, o sebeple açmanız gerekiyor.BIOS'da CPB ve XMP ayarlarını bulamadım.
CPB büyük ihtimalle açık gelir ama XMP açmanız gerekiyor, her anakart üreticisinde yeri farklı olduğu için ASUS'da nerede bilmiyorum. XMP RAM frekansı ilk takıldığında genelde 2444 MHz'lerde çalışır ama RAM atıyorum 3600 ise XMP bunu 3600'e çeker, o sebeple açmanız gerekiyor.
BIOS içinde ayarları bilmiyorsanız zaten PBO'ya falan girişmenizi ben pek önermiyorum. Dolayısıyla PBO'daki hatanızda frekans düşebilir.
Olabilir, anakarttan anakarta değişiyor. CPB kapalıysa en fazla 4,2 görmesi normal. Bu şekilde bir deneyin bakalım.Hocam XMP dediğiniz D.O.C.P diye geçiyormuş zaten onu açmıştım. Clear BIOS yaptım. HWiNFO'da CPB açık gözüküyor öncesine kapalı gözüküyordu. BIOS ayarlarına biraz bakıp geri dönüş yapacağım.
Eki Görüntüle 2494188
Olabilir, anakarttan anakarta değişiyor. CPB kapalıysa en fazla 4,2 görmesi normal. Bu şekilde bir deneyin bakalım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.