R5 5600X 70 derece oluyor

canflix

Centipat
Daha fazla  
2 gün önce Ryzen 5 5600X ile Cooler Master Hyper 411 nano kule tipi soğutucu aldım.
Şu an denerken çok yüksek derecelere çıktığını gördüm. Hava 28 derece, kasamın ön kapağı mesh ve %30-40 kullanımda 65-70 dereceleri görüyor. Havalar yaz ortasında 40 dereceleri görünce ne yapacağım? BIOS'tan voltaj falan düşürmek istemediğim için kule tipi soğutucuda almıştım ama sıvı soğutucu almaya mecbur muyum?

5600X kullanıcısıyım, sadece Firefox açık ve bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    13,8 KB · Görüntüleme: 31
BIOS'tan Core Boost kapatıp sıcaklıkları tekrar kontrol edebilir misiniz 3-5 FPS düşüş yaşarsınız ama 15 20 derece düşer.

2 gün önce Ryzen 5 5600X ile Cooler Master Hyper 411 nano kule tipi soğutucu aldım.
Şu an denerken çok yüksek derecelere çıktığını gördüm. Hava 28 derece, kasamın ön kapağı mesh ve %30-40 kullanımda 65-70 dereceleri görüyor. Havalar yaz ortasında 40 dereceleri görünce ne yapacağım? BIOS'tan voltaj falan düşürmek istemediğim için kule tipi soğutucuda almıştım ama sıvı soğutucu almaya mecbur muyum?
Hocam ben intel i5 2500 işlemcimle 2 sene 98 derecede oyun oynadım. İşlemci fanım bozukmuş benim de haberim yoktu 2 sene throttle yaparak kullandım. Yani korkma çok hassas bir alet değil işlemci. 95 dereceyi geçmezse hiç korkma.
Gerçi sizde sınır 95 miş ben 100 sandım. 90 ı geçmezse korkma.
@cekumi Valla beğenmezsen beğenme hocam 70 dereceye sıcak diyorsan da ne biliyim:D.

Görseli internetten aldım, önayarlar bende de bu şekilde ve Turbo modu sizde de olması lazım eğer ki yoksa kendinize göre ayarlamanız gerekir.
Ekleme: Fazla anlamıyorum diyorsanız, alttaki önayarlardan seçim yapınız.

Dosya Ekleri

• maxresdefault.jpg
    maxresdefault.jpg
    146,1 KB · Görüntüleme: 23

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı