R5 5600X Cyberpunk'ta 80 derece

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kurgu ve Grafik
R5 5600X işlemci aldım. Bilgisayarcıya verdim monte etti, sonra teslim aldım. Boşta 50 - 55 derecelerde. Cyberpunk'ta 80 - 83 dereceye kadar çıkıyor. Kasamda önde 140x2 fan, arkada 120'lik bir egzoz fan var. Üste 240'lık sıvı sogutma takılı. Anlamadığım diğer oyunlarda 70 75 arası geziyor. Cyberpunk'ı 80 derecede oynamam işlemciye zarar verir mi? Termal macun Cooler Master. Acaba yerine mi oturmadı?

33333.jpg
22222.jpg
1111.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu soğutma ile normal değil. Ya yerine tam oturmadı ya da termal macunu fazla sıktın kontrol et.
Düz şekilde her zaman ki gibi yaydım üstüne. Termal macun cooler masterın 2 yıldır aynısını kullanıyorum ama anlayamadım bir türlü. Diğer oyunlarda 70 derecelerde geziyor...

Düz şekilde her zaman ki gibi yaydım üstüne. Termal macun cooler masterın 2 yıldır aynısını kullanıyorum ama anlayamadım bir türlü. Diğer oyunlarda 70 derecelerde geziyor...
70 derecelerde iyi değil. Benim soğutucum kule tipi işlemcim her ne kadar senin işlemcinden daha güçsüz olsa bile RPM değerlerini düşük tutuyorum o halde 65 derecelerde geziyor. Tavsiyem kasayı açıp vidaları falan kontrol et. Bu arada kasan temiz mi?

70 derecelerde iyi değil. Benim soğutucum kule tipi işlemcim her ne kadar senin işlemcinden daha güçsüz olsa bile RPM değerlerini düşük tutuyorum o halde 65 derecelerde geziyor. Tavsiyem kasayı açıp vidaları falan kontrol et. Bu arada kasan temiz mi?

Kasanın içi tertemiz, hatta hava akışıda iyi. Öndeki fanlar 140x2 Be Quiet, arkada egsoz fani artic 2000 rpm. Anakartım yeni acaba bios mu güncellesem ?
Cyberpunk %90 falan işlemci kullanırken attığınız diğer oyunlar %20-30 arası kullanıyor. Karşılaştırma için farklı bir şey deneyin.

Destiny 2 de 70 derece, Godfallda 65 - 70 arası, Deep rock galactic de 65 - 72 arası. Fotoları attım konu başlığında hatta. Boşta 45 - 55 arası oynuyor...

Arctic Liquid Freezer II 240 ile bu değerler normal değil. İşlemci soğutucusunun pompasını sağlam takamamışsınız veya dedikleri gibi fazla macun sürmüşsünüz. Bu aylarda serin bir odada boşta 25-35 derece arası olması lazım oyunlarda ise max 70 ortalama 60 olması lazım.
Radyatörü ne şekilde taktınız? Fanlar kasa içinden alıp radyatörün içinden geçirip dışarı mı üflüyor yoksa farklı bir şekil mi? Ters koymuş olma şansın var mı fanları?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı