Clouq Hectopat Katılım 4 Aralık 2016 Mesajlar 14 14 Aralık 2021 #1 RAM XPG 16GB 3600MHz 18CL Ekran kartı RTX 3070 Anakart Gigabyte B550M DS3H İşlemci AMD Ryzen 5 5600X İşlemci hızım bilgisayarı açtıktan 2-3 dakika sonra 0.52 GHz'e sabitleniyor ve 1-2 dakika sonra bilgisayar kapanıyor. 1 ve 2 defa tekrarlandıktan sonra problem düzeliyor ama ertesi gün tekrar yaşanıyor. Sorun nerede olabilir? Kafayı yemek üzereyim.
İşlemci hızım bilgisayarı açtıktan 2-3 dakika sonra 0.52 GHz'e sabitleniyor ve 1-2 dakika sonra bilgisayar kapanıyor. 1 ve 2 defa tekrarlandıktan sonra problem düzeliyor ama ertesi gün tekrar yaşanıyor. Sorun nerede olabilir? Kafayı yemek üzereyim.
Shadow Ryzen Petapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 8 Eylül 2014 Mesajlar 10.192 Makaleler 80 Çözümler 71 Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Bilgisayar Programcısı Profil Kapağı 1525088093 14 Aralık 2021 #2 BIOS güncelle, chipset sürücüsünü yükle. Artı 0 Eksi
KS KS Clouq Hectopat Katılım 4 Aralık 2016 Mesajlar 14 14 Aralık 2021 #3 Shadow Ryzen dedi: BIOS güncelle, chipset sürücüsünü yükle. Genişletmek için tıkla... BIOS güncel ve chipset sürücüsü yüklü. Artı 0 Eksi
Shadow Ryzen dedi: BIOS güncelle, chipset sürücüsünü yükle. Genişletmek için tıkla... BIOS güncel ve chipset sürücüsü yüklü.
Takeshi Kovacs Gigapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 14 Mayıs 2014 Mesajlar 5.060 Makaleler 1 Çözümler 23 Yer Adana 14 Aralık 2021 #4 Frekans düşürüp kapanma genelde işlemci ısındığında olur. CPU soğutucusunun çalıştığından emin olun. Artı 0 Eksi
zeki1981 Gigapat Zamanın Tanığı İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 22 Temmuz 2020 Mesajlar 15.699 Çözümler 165 14 Aralık 2021 #5 Clouq dedi: BIOS güncel ve chipset sürücüsü yüklü. Genişletmek için tıkla... BIOS'tan Core bosteri filan kapattın mı? Artı 0 Eksi
Clouq dedi: BIOS güncel ve chipset sürücüsü yüklü. Genişletmek için tıkla... BIOS'tan Core bosteri filan kapattın mı?
KS KS Clouq Hectopat Katılım 4 Aralık 2016 Mesajlar 14 14 Aralık 2021 #6 zeki1981 dedi: BIOS'tan Core bosteri filan kapattın mı? Genişletmek için tıkla... Kapatmadım. Kendi kendine kapanma durumu söz konusu olabilir mi? Artı 0 Eksi
zeki1981 dedi: BIOS'tan Core bosteri filan kapattın mı? Genişletmek için tıkla... Kapatmadım. Kendi kendine kapanma durumu söz konusu olabilir mi?
zeki1981 Gigapat Zamanın Tanığı İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 22 Temmuz 2020 Mesajlar 15.699 Çözümler 165 14 Aralık 2021 #7 Clouq dedi: Bilgisayarı yeni açtığımda yaşıyorum bu durumu ve derecesini kontrol ettiğimde 42 derece civarındaydı. Kapatmadım. Kendi kendine kapanma durumu söz konusu olabilir mi? Genişletmek için tıkla... Sanmam ama Windows üzerindende kapatan yazılımlar var. Siz BIOS'tan yine kontrol edin. Artı 0 Eksi
Clouq dedi: Bilgisayarı yeni açtığımda yaşıyorum bu durumu ve derecesini kontrol ettiğimde 42 derece civarındaydı. Kapatmadım. Kendi kendine kapanma durumu söz konusu olabilir mi? Genişletmek için tıkla... Sanmam ama Windows üzerindende kapatan yazılımlar var. Siz BIOS'tan yine kontrol edin.
KS KS Clouq Hectopat Katılım 4 Aralık 2016 Mesajlar 14 14 Aralık 2021 #8 zeki1981 dedi: Sanmam ama Windows üzerindende kapatan yazılımlar var. Siz BIOS'tan yine kontrol edin. Genişletmek için tıkla... Hemen kontrol ediyorum. zeki1981 dedi: Sanmam ama Windows üzerindende kapatan yazılımlar var. Siz BIOS'tan yine kontrol edin. Genişletmek için tıkla... Core Performance Boost - Auto Precision Boost Overdrive - Auto Hangisinden bahsediyorsunuz bilemediğimden ikisini de yazdım. Core performance boost seçeneğinden sadece auto ve disable seçenekleri vardı. Son düzenleme: 14 Aralık 2021 Artı 0 Eksi
zeki1981 dedi: Sanmam ama Windows üzerindende kapatan yazılımlar var. Siz BIOS'tan yine kontrol edin. Genişletmek için tıkla... Hemen kontrol ediyorum. zeki1981 dedi: Sanmam ama Windows üzerindende kapatan yazılımlar var. Siz BIOS'tan yine kontrol edin. Genişletmek için tıkla... Core Performance Boost - Auto Precision Boost Overdrive - Auto Hangisinden bahsediyorsunuz bilemediğimden ikisini de yazdım. Core performance boost seçeneğinden sadece auto ve disable seçenekleri vardı.
zeki1981 Gigapat Zamanın Tanığı İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 22 Temmuz 2020 Mesajlar 15.699 Çözümler 165 14 Aralık 2021 #9 Clouq dedi: Hemen kontrol ediyorum. Core Performance Boost - Auto. Precision Boost OverDrive - Auto. Hangisinden bahsediyorsunuz bilemediğimden ikisini de yazdım. Core Performance Boost seçeneğinden sadece Auto ve disable seçenekleri vardı. Genişletmek için tıkla... Benim bahsettiğim ayar birinci olan ama Auto da ise açık demektir. BIOS'ta peki nasıl görünüyor işlemcinin hızı? Bu durum ne zamandan bu yana var? Artı 0 Eksi
Clouq dedi: Hemen kontrol ediyorum. Core Performance Boost - Auto. Precision Boost OverDrive - Auto. Hangisinden bahsediyorsunuz bilemediğimden ikisini de yazdım. Core Performance Boost seçeneğinden sadece Auto ve disable seçenekleri vardı. Genişletmek için tıkla... Benim bahsettiğim ayar birinci olan ama Auto da ise açık demektir. BIOS'ta peki nasıl görünüyor işlemcinin hızı? Bu durum ne zamandan bu yana var?
Shadow Ryzen Petapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 8 Eylül 2014 Mesajlar 10.192 Makaleler 80 Çözümler 71 Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Bilgisayar Programcısı Profil Kapağı 1525088093 14 Aralık 2021 #10 Clouq dedi: BIOS güncel ve chipset sürücüsü yüklü. Genişletmek için tıkla... Yalan. İnanmam. Artı 0 Eksi