R5 5600X için 6000 TL'ye kadar anakart önerisi

Bütçe
4.000 - 6.000
Almışken iyi olsun istiyorum. Bu parçalar her zaman değişmediği için 5 sene kullanmak istiyorum en azından. B550 Tomahawk ile B550-A Pro arasındaki farklar nedir?

AM4 soket öldü yalnız? Şu anda en dandik anakartı bile alsan 5 sene gider sana, onlar da kağıttan yapılmıyor. Ben B550-A Pro kullanıyorum sağlam alettir ama AM5'in olduğu dönemde AM4 anakartlara fazladan para dökmek pek mantıklı gelmiyor.

Madem AM4'e bu kadar yatırım yapmak istiyorsun, o zaman yapman gereken şu:

5600x için 6000 TL anakart alınmaz. Alınır ama saçma bir yatırım olur. Sağlam bir anakart alınacaksa o zaman sağlam bir işlemci de al bari. İşlemci değişmeyeceksen anakart da değiştirmene gerek yok.

AM4 soket öldü yalnız? Şu anda en dandik anakartı bile alsan 5 sene gider sana, onlar da kağıttan yapılmıyor. Ben B550-A Pro kullanıyorum sağlam alettir ama AM5'in olduğu dönemde AM4 anakartlara fazladan para dökmek pek mantıklı gelmiyor.
Tavsiye modeliniz var mı? AM4 soket eskide kaldıysa anakartı hiç ellemeyeyim mi?

Tavsiye modeliniz var mı? AM4 soket eskide kaldıysa anakartı hiç ellemeyeyim mi?

PCIe 4.0 ve VRM, mosfet soğutucuları için @Jira attığı gibi bir modele geçebilirsin. 5-6K para dökme gereksiz onun yerine işlemci yükseltirsin, depolama takarsın, yoksa soğutucu alırsın vb.

Elindeki anakart bile seni 5 sene götürür hoş. O zaman yükselteceğin zaman da ne bu anakartı ne de RAM'leri kullanabileceksin çünkü DDR5 ile AM5 var.

Almışken iyi olsun istiyorum. Bu parçalar her zaman değişmediği için 5 sene kullanmak istiyorum en azından. B550 Tomahawk ile B550-A Pro arasındaki farklar nedir?

Öyle ahım şahım farklar yok. Tomahawk anakartın VRM'leri biraz daha serin çalışıyor. USB port sayısı 2 adet daha fazla sanırsam. Yani OC işlemi yapmadıkça aradaki farkı hissetmezsin.

Şu anki parçaları 5 yıl boyunca ellemezsen de bir kaybın olmaz, 5 yıl idare eder. Kino'nun dediği gibi 5 yıl sonunda da aldığın son model anakart işine yaramayacak. 5600x de sağlam işlemci, şu anki anakart ile yağını çıkarmak varken güncelleme yapmaya gerek yok.

Şu an AM4 ve DDR4 kullanan birçok kişi birkaç yıl sonra sisteminin yarısını belki komple satıp AM5'e geçecektir yüksek ihtimalle. O yüzden AM4 için yatırıma gerek yok.

Eğer dediğiniz gibi oc yapmayacaksınız ve gündelik kullanacaksanız yatırım yapmaya gerek yok. Mevcut kartınız size yeterli gelecektir. Yüksek kapasiteli nvme ssd, am5 uyumlu kaliteli bir soğutucu, kaliteli bir güç kaynağı, monitör tarzı bir alımla ileride de kullanabileceginiz parçaları erkenden almak yada çevre birimlere yatırım yaparak oyun keyfinizi artırmak gibi seçenekleriniz de var.

Şu anki parçaları 5 yıl boyunca ellemezsen de bir kaybın olmaz, 5 yıl idare eder. Kino'nun dediği gibi 5 yıl sonunda da aldığın son model anakart işine yaramayacak. 5600x de sağlam işlemci, şu anki anakart ile yağını çıkarmak varken güncelleme yapmaya gerek yok.

Şu an AM4 ve DDR4 kullanan birçok kişi birkaç yıl sonra sisteminin yarısını belki komple satıp AM5'e geçecektir yüksek ihtimalle. O yüzden AM4 için yatırıma gerek yok.
Şu an kullandığım anakart giriş seviyesi olduğu için bir problem çıkarır mı diye endişem var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı