Ben 4.9GHz'de kullanıyorum PBO ile B450M S2H'da bende öyle bir problem yok. Belki sizin aldığınızla benim aldığım revizyonu farklı olabilir.Benim S2H anakartımda tam olarak beklediğim değerleri alamamıştım. O yüzden B550 önerebilirim veya daha üst segment bir B450. Tuf Gaming gibi.
Rehber: AMD AM4 VRM sınıfı listesi
VRM, anakarttaki en önemli bileşenlerden biri. Kaliteli VRM ile işlemcinizin daha yüksek frekanslara çıkabilme potansiyeline sahip oluyorsunuz. Bugün sizlere Linus Forum'un yapmış olduğu en güncel sınıf (tier) listesini paylaşıyorum. Aşağıdaki sınıfa göre almanızı tavsiye ederim. Daha yüksek...www.technopat.net
Buda ilgili konu:
5600X çoklu çekirdekte 3.70 GHz sabit çalışıyor
Merhaba arkadaşlar, sistem boştayken 4.70'e kadar çıkıyor fakat R23 gibi stres testlerinde Multi-Core skoru 8K ve 3.70 üstüne çıkmıyor. BIOS sürümü: F63B Ayrıca Single Core'da sorun yok, 4650 MHz görüyor. Boşta: @The Omega hocam bunu çözse çözse siz çözersiniz diye düşünüyorum.www.technopat.net
Anakart değiştirince PBO ile 4870 seviyelerine çıkıyor ancak diğer anakartla çıkmıyordu. Sebebini bir türlü çözememiştim.Ben 4.9GHz'de kullanıyorum PBO ile B450M S2H'da bende öyle bir problem yok. Belki sizin aldığınızla benim aldığım revizyonu farklı olabilir.
Ben yemez gözüyle +250MHz deneyeyim dedim. Attım tuttu garip bir şekilde.Anakart değiştirince PBO ile 4870 seviyelerine çıkıyor ancak diğer anakartla çıkmıyordu. Sebebini bir türlü çözememiştim.
Ben Radeon üstünden yaptım o da PBO yapıyor zaten. Bu ayarları bir deniyim 4.9'un üzerine çıkacak mı bakalım.Ben yemez gözüyle +250MHz deneyeyim dedim. Attım tuttu garip bir şekilde.
PPT: 500W
TDC: 200A
EDC: 220A
Max Core Boost: 250MHz
Bu ayarlarla kullanıyorum. Thermal throttle limiti 90 derece yaptım. Varsayılan 95 olarak geliyor.
Curve Optimizer - negative 15 yapmayı unutmayın. Pbo scalar x1 olsunBen Radeon üstünden yaptım o da PBO yapıyor zaten. Bu ayarları bir deniyim 4.9'un üzerine çıkacak mı bakalım.
LLE 3 mü sizde?Curve Optimizer - negative 15 yapmayı unutmayın. Pbo scalar x1 olsun
Hatırlayamadım şimdi eve gidince bakarım hocam.LLE 3 mü sizde?
Bende buradan bakarak yaptım. Sizde bakın güzel rehber.LLE 3 mü sizde?