R5 5600X için anakart ve PSU önerisi

Bu işlemciye güç veren anakart üzerinde bulunan 8+4 olandan bahsediyorum. Genelde sol üst tarafta bulunan kısım

Tamam işte, sol üstte bulunan 3 tane 8 pinden birini 8 pine takacaksın, bir tane 8'den 4+4 kablonun birini de 4 pinlik yere takacaksın. Allta örnek diye attım buna benzer bir kablonun 8 pinliğini PSU'ya 4 pini anakarta takacaksın.

Bu arada 5600X için sadece 8 pin taksan 4 pini boş bıraksan da sıkıntısız çalışıyor bizzat ben öyle kullanıyorum :D.
Ben tam olmasından yanayım ondan sordum. Ama sıkıntı çıkartmadan takılıyor değil mi ?
@zafercoturoglu Corsair tarafında RM750X olan iyidir ama onun da fiyatı belli. RM750 ile ROG Strix 750W arasında alınacak olan Strix'dir. Soğutma kalitesi olarak da daha iyi.
Corsair HX750 nasıl usta RMX den daha iyi diyorlar.

Son düzenleme:
@zafercoturoglu yabancı forumlarda çok olumlu yorum okumadım. Fan sesinden şikayet eden çok kişi olmuş. Bildiğim kadarıyla eski bir modeldi bu.
Seni de uğraştırdım kusura bakma son bir şey daha soracağım FSP hydro g pro 750 güç kaynağı gördüm Asus ile aynı fiyatlarda ve direk 8+8 güç bağlantısı veriyor. Onu tercih edeceğim galiba sen ne düşünüyorsun ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı