R5 5600X için bu sıcaklıklar normal mi?

Greegle

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 1.5 ay önce gaming.gen.TR'den ENZO-3060 isimli sistemi aldım. İşlemcisini 5600X ile, ekran kartını 3060 12 GB ile değiştirdim. Bunlara ek olarak bir de işlemci soğutucu olarak Cooler Master Hyper 212 LED Turbo ARGB 120mm hava soğutucu ekledim.

kasam: Vento VG15FE RGB ATX Gaming FSP Hyper H3-550 80+ Pro 550W.

Boşta iken işlemci sıcaklığı 45-50 derece arasında dolaşıyor. Oyun oynarken ise 70-80 derece arasında. Bazı durumlarda 85 dereceye kadar çıkıyor. (bu sıcaklıkları akşam ölçtüm ve oda sıcaklığı 25-30 derece arasındaydı.) bu soğutucu ve kasa ile bu sıcaklıklar normal midir? Dediğim gibi kasayı henüz yeni aldım. Termal macun değişikliği yapmak gerekir mi yoksa sıvı soğutucuya mı geçmek daha doğru olur?

Ayrıca bazı kişilerin kasanın yanındaki cam kapağı çıkartmayı tavsiye ettiğini görüyorum. Cam kapağı çıkartmalı mıyım, herhangi bir zararı olur mu bu işlemin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapağı çıkarmayın sıcaklıklarda idare eder eğer daha düşük sıcaklık isterseniz manuel olarak voltaj frekans ayarlayabilir veya Curve Optimizer yapabilirsiniz teknik detayıni bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Merhaba. Yaklaşık 1.5 ay önce gaming.gen.TR'den ENZO-3060 isimli sistemi aldım. İşlemcisini 5600X ile, ekran kartını 3060 12 GB ile değiştirdim. Bunlara ek olarak bir de işlemci soğutucu olarak Cooler Master Hyper 212 LED Turbo ARGB 120mm hava soğutucu ekledim.

kasam: Vento VG15FE RGB ATX Gaming FSP Hyper H3-550 80+ Pro 550W.

Boşta iken işlemci sıcaklığı 45-50 derece arasında dolaşıyor. Oyun oynarken ise 70-80 derece arasında. Bazı durumlarda 85 dereceye kadar çıkıyor. (bu sıcaklıkları akşam ölçtüm ve oda sıcaklığı 25-30 derece arasındaydı.) bu soğutucu ve kasa ile bu sıcaklıklar normal midir? Dediğim gibi kasayı henüz yeni aldım. Termal macun değişikliği yapmak gerekir mi yoksa sıvı soğutucuya mı geçmek daha doğru olur?

Ayrıca bazı kişilerin kasanın yanındaki cam kapağı çıkartmayı tavsiye ettiğini görüyorum. Cam kapağı çıkartmalı mıyım, herhangi bir zararı olur mu bu işlemin?
Isıda bir sorun göremedim kapağı açarsanız toz falan girer fazla onun dışında birşey olmaz

Hocam bu özelliklere göre bu ısı normalmidir hiçbir fikrim yok ama 85 derece bile işlemci için normal bir ısıdır rahat olun. Ayrıca cam kapağı çıkarırsanız daha hızlı tozlanır bilgisayarınız.

75 dereceler normaldir ama 85 derecede uzun süre duruyorsa normal bir durum değil. Soğutma yerine düzgünce takılı mı kontrol etmende fayda var. Bu arada macun değişimi de yapılabilir. Kasa camını çıkarmak hava girdiği sağladığı için dereceyi düşürebilir ama tozlanmayı da arttırır, sizin için sorun değilse deneyebilirsiniz.

120 mm soğutucu yetersiz kalıyor muhtemelern. Cam kapağı çıkarma işlemcide pek fark yaratmayacaktır ekran kartında artı olarak yaratır, zira soğutucu sıvı kendi fanı soğutuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı