R5 5600X için sıvı soğutma önerisi

Daha fazla  
Meslek
Network Mühendisi
Anakart
Gigabyte B550M DS3H Rev1.3
İşlemci
R5 5600X
Selam dostlar,

Kasa: Phanteks Eclipse P600S.
CPU: R5 5600X.

Özellikleri yukarıda olan bilgisayarım için sıvı soğutma arıyorum. İleride 6800x3D gibi bir işlemciye geçmeyi düşündüğüm için ileriye dönük bir sıvı soğutma arıyorum.
Aradığım özellikler:
1. RGB var ise kapatabilme seçeneğim olması.
2. fanları X2 120mm olması.

Teknik olarak bir bütçe yok, ama gidip de bir soğutucuya da 5K vermek koyar. Ayrıca küçük çaplı aramalarım sonucu gözüm aşağıdaki soğutucuya takıldı. Bunda ezelden beridir Gigabyte fanı olmamın da etkisi olduğunu düşünüyorum :)

Aralarındaki farklar nedir? Özellikle bu soğutucuyu tavsiye etmenizi merak ediyorum. Ayrıca RGB'leri kapatılabiliyor mu?
RGB'yi ne kadar sevmesemde işlemci verilerinin orda olması faydalı olsa gerek.

Evet RGB'si kapatilabiliyor. Tavsiye etmemin sebebi Cooler Master zaten sogutucu olarak cok iyi bir marka sorunda cikarmaz.

Anladım hocam teşekkürler. Vakit bulunca biraz daha araştıracağım. Bu konularda yabancı LTT forumunda tier list'e bakmakta fayda oluyor. Zamanında evladiyelik bir kasa olan P600S'i bu şekilde bulmuştum.

Dünden beri biraz daha detaylı incelemelere daldım. Bulabildiğim potansiyel adaylar şunlar:
1. Gigabyte Aorus Waterforce 240 (Performans konusunda geri kalıyor, pek mantıklı değil)
2. Arctic Liquid Freezer II 240 (Soğutma bloğunda bulunan pompadan bazıları ses geldiğini söylemiş biraz daha inceleyeceğim)
3. Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB V2 (Gayet güzel bir seçenek ama Arctic'in soğutucusundan bir tık geride kalıyor)

Özet bu şekilde. Diğer markalara da baktım çeşitli nedenlerden geride kaldılar.
NOT: RGB'yi sevmeyen birisi olduğum için RGB modellerde kapatılabilmesi harici önemsemedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı