R5 5600X için sıvı soğutucu vs kule tipi soğutucu

woodactors

Picopat
Daha fazla  
Ekran kartı: MSI VGA Radeon RX 6700XT Mech 2X 12g
Anakart: MSI MAG X570s Torpedo Max
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x16 GB 3600MHz
SSD: Samsung MZ-V7S1t0bw 970 EVO Plus 1 TB
PSU: Corsair RM650X 650W 80+ Gold
Kasa: Lian Li lancool 216

Böyle bir sistem topladım. Kimi arkadaşlar ID-Cooling SE-214-X ya da SE-224-XTS kule tipi soğutucu yeterli olur demiş. 2 adet bunlardan mı almam mantıklı olur yoksa sıvı soğutucu alınır mı? Almalıysam hangi sıvı soğutucuyu önerirsiniz? Pek bir fiyat farkı olmayacak gibi duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Niye iki adet alman lazım ki? Bir tanesi yeterli olur ama sistemi kendiniz tek tek mi topladınız? 5600x yerine 5600, o anakart hiç gerekli bile değil. Daha satın almadıysanız almayın büyük ihtimal 30K civarı tutuyordur o sistem daha uyguna bulunur.

Bütçe varsa(2500₺) sıvı soğutucu al. Yoksa kule tipi de yeterli olur.
Bütçe var ama hangisi gerekli olur bilemedim

Niye iki adet alman lazım ki? Bir tanesi yeterli olur ama sistemi kendiniz tek tek mi topladınız? 5600x yerine 5600, o anakart hiç gerekli bile değil. Daha satın almadıysanız almayın büyük ihtimal 30K civarı tutuyordur o sistem daha uyguna bulunur.
Hocam bir tanesi yeterli olursa bir tane alırım. Sistemi ise kendim topladım. O işlemciyi arkadaşım önermişti ben de pek araştırmadan almıştım 3 ay önce aldım. Daha tam olarak yeni bitti sistemi toplamam. Anakartı da 3 ay önce 4500 tlye almıştım. Daha hiç kullanmadım, kasayı kurmadım. Var mıdır bir öneriniz işlemci ya da diğer donanımlar için. Teşekkür ederim şimdiden görüşleriniz için

Sıvı soğutucu çok riskli bence tecrüben yoksa. Bu forumdaki arkadaşların önerisi ile ID-Cooling SE-214-XT aldım memnunum hem sessiz hem yükte 45 dereceyi geçmiyor aynı işlemciyle.
Tecrübem yok. O zaman dediğiniz gibi bir tane SE-214-XT almam yeterli olacaktır. Teşekkür ederim

Almışsınız zaten sadece şuan tek tek toplamak ciddi farkla pahalıya geliyor. O sebeple herkes hazır sisteme yöneliyor.
SE214XT alsan yeterli masrafa hiç gerek yok. Çok az daha iyi olsun dersen SE224XT al geç. Sıvı soğutma gerekli değil. Bu soğutucularla 70 80 dereceyi geçmeyecek bile işlemci.
Tecrübe ne için gerekli merak ettim. Vidalıyorsun sadece zaten sıvı soğutmada da.

Almışsınız zaten sadece şuan tek tek toplamak ciddi farkla pahalıya geliyor. O sebeple herkes hazır sisteme yöneliyor.
SE214XT alsan yeterli masrafa hiç gerek yok. Çok az daha iyi olsun dersen SE224XT al geç. Sıvı soğutma gerekli değil. Bu soğutucularla 70 80 dereceyi geçmeyecek bile işlemci.
Tecrübe ne için gerekli merak ettim. Vidalıyorsun sadece zaten sıvı soğutmada da.
Arkadaş sorunca tecrübem olmadığımı söyledim hocam, yoksa dediğiniz gibi önemli değil ama tavsiyenize uyup 1 adet kule tipi soğutma alacağım. Önceden tek tek toplamak daha ucuza geliyor diye buna yöneldim bir de daha kaliteli donanıma sahip olurum diye psusu kasası olsun. Bir de bu ekran kartına 5600 mü daha iyi olurdu yoksa 5600x iyi midir

Arkadaş sorunca tecrübem olmadığımı söyledim hocam, yoksa dediğiniz gibi önemli değil ama tavsiyenize uyup 1 adet kule tipi soğutma alacağım. Önceden tek tek toplamak daha ucuza geliyor diye buna yöneldim bir de daha kaliteli donanıma sahip olurum diye PSU'su kasası olsun. Bir de bu ekran kartına 5600 mü daha iyi olurdu yoksa 5600X iyi midir?

5600 ve 5600X arasında fiyatını hak eden bir fark yok. İkisi de çok benzer performans sunuyor ve ikisi de o ekran kartını besleyecek o yüzden gönlünüzce kullanın. Sisteminiz güzel olmuş kalite tabii daha pahalı oluyor.

5600 ve 5600X arasında fiyatını hak eden bir fark yok. İkisi de çok benzer performans sunuyor ve ikisi de o ekran kartını besleyecek o yüzden gönlünüzce kullanın. Sisteminiz güzel olmuş kalite tabii daha pahalı oluyor.
Uzun süre kullanabilmek için ve sıkıntı çıkmasın diye öyle tercih ettim, teşekkür ederim. SE-224-XTS'nin ARGB li olanını bulamadım. SE-214-XT alacak gibiyim. Bir tane yeterli olacaktır değil mi ya da ekstra fan almama gerek var mı sizce

Uzun süre kullanabilmek için ve sıkıntı çıkmasın diye öyle tercih ettim, teşekkür ederim. SE-224-XTS'nin ARGB li olanını bulamadım. SE-214-XT alacak gibiyim. Bir tane yeterli olacaktır değil mi ya da ekstra fan almama gerek var mı sizce
Ekstra fana gerek yok ama ben 2 fanlı olarak kullandım SE224XT'yi. 3 5 derece fark ettiriyor yüksek sıcaklıkta. Kenarda köşede kalan bir fanı takmıştım diğer tarafına.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı