R5 5600X İşlemcinin İçin Fan Ayarları Nasıl Olmalı?

SP-XeoN

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
İşlemci
Ryzen 5600X
Merhaba, kasamda 3 adet ön fan ve 1 adet egzoz fanı kullanıyorum. Ayrıca üst tarafta ise 240mm sıvı soğutucu mevcut. Bilgisayar boştayken bile çok fazla sesi olduğunu düşünüyordum ve BIOS ayarlarına girip "all set default" tuşuna bastım şu an boştayken normal bir ses çıkarıyor. Ama doğru yapıp yapmadığımı bilmiyorum, fan ayarlarım nasıl olmalı?
IMG_202301083_172131.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fan ile fazla seçeneğin yok, işlemciden yüksek performans almak için deviri yüksek tutmalısınki zaten otomatikte ayarlar öyle. En azından kule tipi bir soğutucu aldığında bu ayarları yapman daha doğru olur. Örnek vereyim kendi kasamda kule tipi bir soğutucum var ve işlemci 70 derecenin üzerine çıktığında bile fan devri yüzde 70-80'lere ayarlamıştım bu şekilde kullanıyorum. Kafa şişirmiyor ve yeterli soğutma sağlıyor.

Stok fan ile fazla seçeneğin yok, işlemciden yüksek performans almak için deviri yüksek tutmalısınki zaten otomatikte ayarlar öyle. En azından kule tipi bir soğutucu aldığında bu ayarları yapman daha doğru olur. Örnek vereyim kendi kasamda kule tipi bir soğutucum var ve işlemci 70 derecenin üzerine çıktığında bile fan devri yüzde 70-80'lere ayarlamıştım bu şekilde kullanıyorum. Kafa şişirmiyor ve yeterli soğutma sağlıyor.
Zaten üst tarafta 240mm sıvı soğutucum var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı