R5 5600X kendi kendine OC yapıyor

Ruyakar

Decapat
Katılım
15 Haziran 2019
Mesajlar
9
Merhaba arkadaşlar yeni sistem topladım ama 2 gündür dikkatimi yeni bir şey çekti. İşlemcimin kendi kendine OC yaptığını fark ettim. Bir dünya forumda cevap aradım hiç bulamadım. Sıcaklık değerleri normal, 33 40 arası gidiyor boştayken. Normal 2K oyun oynayınca en fazla 58 derece oldu. Normalde işlemcinin 3.70GHz performansı var OC'suz. Bazen 4.60'lara kadar çıkıyor. Bunu nasıl çözebilirim nasıl bir yol izlemem lazım? Yardımlarınızı bekliyorum anakart ASUS TUF Gaming B550 PLUS.

Adsız.png
 
Bu bir sorun değil işlemciniz ısınmadığı için yani soğuk olduğu için kendi kendine hızını artırıyor benim işlemcimde temel hızı 3.4GHz ancak 3.7GHz'de çalışıyor. Yani bu çok iyi bir şey ısınmadan bu hızlara çıkması sorun değildir.
 
İşlemcinin Turbo frekansı 4.6 GHz. BIOS üzerinde aktif veya otomatik modda olan Core Performance Boost seçeneği sayesinde 3.7 GHz ile 4.6 GHz arasında duruma bağlı olarak frekans değiştirebiliyor. Fazla ısındığında 3.7 GHz altına bile düşebilir. Bir sorun yok kısacası.
 
Anakart ayarlarinda CPU Boost secenegi aktif. Gerekli oldugunda islemci otomatik hiz aşırtma yapar, bir sorun teşkil etmez. Kullanmak istemiyorsaniz BIOS ayarlarindan kapatabilirsiniz.

D.C.B.P olarak mı geçiyor? Eğer öyleyse onu kapatınca RAM frekansı ve tüm ayarlar elle ayarlanması gerekiyor.
 
Hayır. D.O.C.P. seçeneği, RAM ile alakalıdır. BIOS üzerinde Advanced kısmında AMD CBS seçeneği olması lazım. Oradan Core Performans Boost seçeneğini kapatırsanız işlemci 3.7 GHz'de çalışır. Görev Yöneticisi üzerinden daha düşük görünebilir tabii, orada sıkıntı yok. Ama oyunlarda en fazla 58 derece olduğunu belirtmişsiniz. Kapatmaya gerek yok, boşuna performans düşüşü yaşamayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı