R5 5600X - RTX 3060 sisteme 650W PSU yeter mi?

@kino Ben de tam 5.600 lere bakıyordum. Elimdeki işlemci soğtucu ile sanırım 5.600X almama gerek yok. 5.600 de 5.600X gibi PCIe 4.0 kullanıyor mu biliyor musunuz ? Anakart da tuf serisinden memnunum öyle devam edeyim dedim. İyi değil mi bunlar hem de 4.800 ; ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI AMD B550 AM4 DDR4 4800 DP HDMI VGA Çift M2 USB3.2 AX WiFi + BT AURA RGB mATX 128GB'a Kadar Ram Desteği, BIOS Anakart FlashBack Butonu, ASUS TUF PROTECTION ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI AMD B550 AM4 DDR4 4800 DP HDMI VGA Çift M2 USB3.2 AX WiFi + BT AURA RGB mATX 128GB'a Kadar Ram Desteği, BIOS Anakart FlashBack Butonu, ASUS TUF PROTECTION : Amazon.com.tr: Bilgisayar

@Overhead61 5600X tavsiye etmem, 5600 bakman daha iyi şu anda hissetmeyeceğin performans için bu kadar fark ödemne gerek yok.

Anakartta Gaming Edge en üst seviye B550'lerden birisidir, abartmaya gerek yok dersen B550 Gaming Plus var o da oldukça kalitelidir.

Bu sitedeki fark sadece 350 TL bu arada Ryzen 5600 ve 5.600X arasında. Ben ilerleyen zamanlarda almayı düşünüyordum fakat bu fiyatlar kafamı karıştırıyor. İleride acaba alamaz mıyım diye korkmuyor değilim 😅

@Overhead61 2300 TL'yi mATX bir anakarta vermezdim ama sen bilirsin. M.2 soğutucusu dahi yok.

5600 ile 5600X aynı işlemciler çok az frekans farkı dışında. PCIe 4.0 desteği var, olmayan ve garip olan 5500 oluyor.
Anakartlar hakkında bir bilgim yok , sizin önereceğiniz anakart Üstte gönderdiğiniz MSI mıdır ?

Bu arada sizi esir almış gibi hissediyorum … çok yardımcı oluyorsunuz teşekkür ederim

Anakartlar hakkında bir bilgim yok , sizin önereceğiniz anakart Üstte gönderdiğiniz MSI mıdır ?

2 tane anakart attım sana, Gaming Plus güzel alettir eğer bütçe 3K'ya çıkmıyorsa. F/p olarak ne önerirsin dersen PRO/VDH öneririm. Tüm soğutucuları bulunuyor.

Bu ürünün fiyatı gerçekten uygun. O kadar cezbetti ki hemen şu an alabilrim ... Biraz araştırma yapayım ürün hakkında anlamadığım bir konu olursa burdan size sorarım. Çok teşekkür ederim

PRO-VDH hem fiyat hem de performans olarak en güzel aletlerden birisi. Burada çok önerdik ve aldılar. Mosfet, VRM soğutucularının hepsi yerinde, 2 adet M.2 yuvası ve birinde M.2 soğutucusu var, 4 adet RAM yuvası bulunuyor.

Kısaca eksiksiz bir anakart.

Pro-VDH hem fiyat hem de performans olarak en güzel aletlerden birisi. Burada çok önerdik ve aldılar. MOSFET, VRM soğutucularının hepsi yerinde, 2 adet M.2 yuvası ve birinde M.2 soğutucusu var, 4 adet RAM yuvası bulunuyor.

Kısaca eksiksiz bir anakart.

2 adet M.2 yuvası arıyordum ben de. 1 adetinin 4.0 diğerinin 3.0 olması yeterli benim için hatta. SSD soğutucu sipariş etmiştim Amazon üzerinden WD Black 850'ye geçeceğim için. Onu da PNY SSD'me takıp öyle devam edebilirim o zaman yoluma. Şeytan diyor ki al şu an 5600X ve bu anakartı git taktır kafan da rahatlasın sen de sonra bir daha alamazsın...

@kino Trendyol'dan almaya biraz korkuyorum açıkçası, https://www.amazon.com.tr/MSI-B560M-PRO-VDH-SOKET-USB3-2/dp/B08ZJDXZ62/ref=sr_1_7?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=H53IAJRD402S&keywords=MSI+B550M+Pro-Vdh&qid=1657728191&s=computers&sprefix=msi+b550m+pro-vdh+,computers,118&sr=1-7&th=1
Bu nasıl sizce? Aradaki farka değer mi yoksa gereksiz bir şey mi olur? Amazon'dan almak için 100-200 TL fazla verebilirim. Her zaman arkasındalar ürünlerinin. Aldığım akıllı saat bozulunca 6 ay geçse bile iade imkanı verdiler, orada kalbimi çaldılar :D

Son düzenleme:
@Overhead61 güzel bir ikili olurlar. Şahsen AMD taban kurmak istiyorsam alırdım. Intel alternatifi bu olur;

@kino Trendyol'dan almaya biraz korkuyorum açıkçası, https://www.amazon.com.tr/MSI-B560M-PRO-VDH-SOKET-USB3-2/dp/B08ZJDXZ62/ref=sr_1_7?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=H53IAJRD402S&keywords=MSI+B550M+Pro-Vdh&qid=1657728191&s=computers&sprefix=msi+b550m+pro-vdh+,computers,118&sr=1-7&th=1
Bu nasıl sizce? Aradaki farka değer mi yoksa gereksiz bir şey mi olur? Amazon'dan almak için 100-200 TL fazla verebilirim. Her zaman arkasındalar ürünlerinin. Aldığım akıllı saat bozulunca 6 ay geçse bile iade imkanı verdiler, orada kalbimi çaldılar :D

Bu Intel anakart.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı