R5 5600X RX 570 sistem yükseltme tavsiyesi

Anladım tamamdır ama o fiyatlara zor diye biliyorum 5-6 k ya önerbileceğiniz var mı?
5-6K'ya RX 6600 XT falan bulursun, kendim de kullanıyorum çok güzel kart.
Ekran kartı hariç sistem güncel sayılır mı peki güçlü müdür?
Anakartı düşük kalmış işlemcine göre, ancak idare eder, çok da bir problem teşkil etmez.
Ayrıca SSD de düşük, onu da değiştirip 1TB falan yapabilirsin.
İleride de RAM 32GB yapılabilir.
Ayrıca güç kaynağını belirtmemişsin, modelini söylersen onu da yorumlayabiliriz.

Pek değil. Anakart vasat, SSD yetersiz. PSU'yu bilmiyorum.

SSD'yi sadece Windows için kullanıyorum 1TB HDD var sağlam HDD oda hızlı yani ondan yana sıkıntı anakartın cidden kötü olduğunun farkındayım sizce ilk ekran kartımı yoksa anakartmı değiştirmeliyim RAM ve işlemciyi yeni aldım onlar güncel sayılır değil mi ama.

SSD'yi sadece Windows için kullanıyorum 1TB HDD var sağlam HDD oda hızlı yani ondan yana sıkıntı anakartın cidden kötü olduğunun farkındayım sizce ilk ekran kartımı yoksa anakartmı değiştirmeliyim RAM ve işlemciyi yeni aldım onlar güncel sayılır değil mi ama.
Anakarttan ziyade öncelikle ekran kartını değiştir. 2017 çıkışlı bir karttan bahsediyoruz, 8 yıl oluyor neredeyse.

5-6K'ya RX 6600 XT falan bulursun, kendim de kullanıyorum çok güzel kart.

Anakartı düşük kalmış işlemcine göre, ancak idare eder, çok da bir problem teşkil etmez.
Ayrıca SSD de düşük, onu da değiştirip 1TB falan yapabilirsin.
İleride de RAM 32 GB yapılabilir.
Ayrıca güç kaynağını belirtmemişsin, modelini söylersen onu da yorumlayabiliriz.

Güç kaynağı Frisby 650W maalesef en kısa sürede onu da değiştireceğim C4 kullandığımın farkındayım. Ayrıca 1TB HDD var RPM yüksek olduğu için SSD kadar hızlı sayılabilir depolama olarak sorun yaşamıyorum 250GB C diskimde 150GB boş ver var öyle söyleyeyim HDD ise 420GB.

Oyunlarda SSD artık bir zorunluluk haline geldi. Özellikle harita yüklemelerinde o hız önemli. Anakartı değiştirmeyin. Zaten DDR5 geldi, yatırım yapmayın. Ekran kartı güncelleyerek önünüze bakabilirsiniz.

Anladım peki o zaman RAM'le işlemci günceldir ama değil mi onları yeni aldım çünkü yavaş yavaş yükseltiyorum: )
İşlemcin iyi, RAM de iyi ancak artık 16GB devri yavaştan bitiyor denilebilir.
Ayrıca HDD'den SSD'ye geçmeden önce ben de hızlı sanıyordum, ancak arada ciddi bir fark varmış.
Şuanda 1TB SSD + 1TB HDD kullanıyorum ve bazı oyunlar SSD'de bazı oyunlar HDD'de, gerçekten açılış süreleri falan çok etki ediyor.

Oyunlarda SSD artık bir zorunluluk haline geldi. Özellikle harita yüklemelerinde o hız önemli. Anakartı değiştirmeyin. Zaten DDR5 geldi, yatırım yapmayın. Ekran kartı güncelleyerek önünüze bakabilirsiniz.

4 slotlu AM4 anakart alıp 32 GB RAM yapma düşüncem vardı. Sonra da ekran kartı alacaktım öyle planlıyordum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı