R5 5600X RX 6700 XT sisteme 650W PSU yeter mi?

Söylediği sistem için sırf 650W kapasiteye ihtiyacı yok ki. Daha düşük kapasitede güç veren 650W güç kaynağı da bu işlemci ve ekran kartını rahatça besler.
Burada asıl olay ihtiyaç değil. Eğer 650W olarak etiketlenmişse, fakat çok çok daha az güç verebiliyorsa korumaları ne alemdedir düşünemiyorum. Sisteminizi tek elektrik kesintisinde kaybetmek istiyorsanız, gözünüz kapalı bir şekilde yeterli W verebilen ilk cihazı alabilirsiniz. Seçim, size kalmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada asıl olay ihtiyaç değil. Eğer 650W olarak etiketlenmişse, fakat çok çok daha az güç verebiliyorsa korumaları ne alemdedir düşünemiyorum. Sisteminizi tek elektrik kesintisinde kaybetmek istiyorsanız, gözünüz kapalı bir şekilde yeterli W verebilen ilk cihazı alabilirsiniz. Seçim, size kalmış.
Haklısınız. Ben sadece watt değeri olarak yeterli olduğunu söylemeye çalıştım. Kalitesiz bir model tercih ederse sistemi kaybeder. Sharkoon'un da önceden sorunlar yaşadığım bir güç kaynağı olduğu için kötü olduğunu söyledim. Durum tam tersiyse, kaliteli bir markaysa da yanlış yönlendirme için üzgünüm.

İyi ve pahalı bir sisteminiz var gibi. Sosyaldeki deneyimli arkadaşların yönlendirmeleriyle doğru bir güç kaynağı tercihi yaparsınız umarım. Ben iki ayrı sistemimde FSP ve High Power kullanıyorum.

İşlemci: [/B]Ryzen 5 5600X [B]/ Ekran kartı: [/B]XFX SWFT RX 6800 XT 16 GB[B] / RAM: [/B]Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) 3600 MHz [B]/ Anakart:[/B] Asus TUF B-550 Plus [B]/ SSD: [/B]OCZ TL200 240 GB & XPG 512GB SX8100 [B]/ HDD: [/B]Seagate 3.5" 1 TB Desktop HDD [B]/ Kasa: [/B]Zalman Z3 Plus. [B]/ PSU: [/B]FSP Raider 650w 80+ Silver[B] / İşlemci soğutucu: [/B]Arctic Freezer 34 Esports DUO [B]/ Monitör: [/B]MSI MAG241C 144 Hz sistem ile 650W ile kullanıyorum, yetiyor. 12v kanalından 600W verebiliyor PSU'm.

Haklısınız. Ben sadece watt değeri olarak yeterli olduğunu söylemeye çalıştım. Kalitesiz bir model tercih ederse sistemi kaybeder. Sharkoon'un da önceden sorunlar yaşadığım bir güç kaynağı olduğu için kötü olduğunu söyledim. Durum tam tersiyse, kaliteli bir markaysa da yanlış yönlendirme için üzgünüm.

İyi ve pahalı bir sisteminiz var gibi. Sosyaldeki deneyimli arkadaşların yönlendirmeleriyle doğru bir güç kaynağı tercihi yaparsınız umarım. Ben iki ayrı sistemimde FSP ve High Power kullanıyorum.
Tek bir ürünün suçunu, bütün markaya yıkmak biraz saçma. Evet SHP v2 modeli gerçekten berbat fakat bu Sharkoon'u kötü bir marka yapmıyor. Gold Zero gibi güzel ürünlerinin olması da iyi bir marka yapmıyor.
İyi veya kötü marka yoktur, iyi veya kötü ürün vardır.

Prizden 400W çekiyormuş bu arada.

Zor hocam.

Ekran kartı tam yükte 230w çeker. İşlemci Turbo ile 90'lara dayanır. Kalan parçalar 60-70'i geçmez. 360-380W arası diye düşünüyorum ki hiçbir oyun zaten işlemci ve ekran kartını tam kullanmaz.

Çok fazla genelleme yapıyorsunuz. Rampage'in az sayıda iyi ürünü olması onu iyi marka yapmadığı gibi Sharkoon'un az sayıda kötü ürünü olması onu kötü marka yapmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı