R5 5600X - RX 6700 XT vs i5 12400F - RTX 3060 Ti

Arkadaşlar şu iki sistem arasında kaldım.

1: 3060 Ti.
i5 12400F.
ASUS Prime B660M-A
CM Hyper 212 Black Edition V2 120mm.

2: 6700XT.
R5 5600X.
MSI B550M-A Pro.
Sapphire Nitro+ S240-A 240mm/Asus ROG STRIX lc 120 ARGB 120mm.

Sistemin diğer özellikleri aynı olduğu için sadece bunları yazıyorum. Sizce hangi sistem daha iyidir?

İlk sistemdeki ekran kartı ikinci sistemde olsaydı çok daha iyi olurdu ama ikinci sistem daha iyi tabii ki 5600X ve 3060 Ti ikilisi çok optimize çalışıyor bizzat kullanmaktayım o sebepten bence dediğim gibi güzel olabilirdi yine de ikinci sistem daha iyi tabii ki.

@stogro Atmış olduğum sistemi alın geçin. Boş yere ekran kartı kıyaslaması yapmayın. RX 6800 XT>3070Ti>3070=RX 6700 XT.

16GB RAM oyunlar için gayet yeterli.

Parça alıp uğraşmayacaksınız zaten. SATA bir SSD alıp kablosunu takacaksınız sadece.
Işlemci için sogutma almam gerekiyor fakat sitede sadece gamepower var. Nasıl bir marka oldugunu biliyoruz. Ama yinede problem olmaz al diyorsanız hangi modrlini alayım 5 tane falan seçenek gördüm. Ayrıca kasa fanı olarak ne seçmeliyim. Birde 3070ti 6800xtden iyi değil midir?

Bi yerde daha dediğiniz gibi okumuştum fakat 32gb alın almışken ileriye dönük olur diyede okumuştum bu forumda. Bu konuda pek bilgim yok. 16 alın mı dersiniz. Depolama konusuda 1tb ssd benim için şart. Bilgisayara birsürü oyun yükleyen birisi olarak. Attığiniz linkte siteden yukseltmeyi denerim ancak öbür türlü parça alip ugrasmak istemiyorum.

Alabilceğim seçenekler biraz kısıtlı hocam siteden yükselttiğim için. Bütün seçenekler çıkmıyor maalesef. Kendim alıp uğraşmakta istemediğimden siteden ekliyorum. Kule tipi soğutucunun diğer soğutuculardan farkı nedir acaba? Bu konuda bilgim yok.
Çoğu site sistem ile birlikte aldığınız takdirde soğutucuyu takarak gönderiyor. İşlemcilerin stok fanları özellikle Intel'in stok fanları çokta iyi değiller. Havalar da sıcak. Biraz bütçe arttırıp ya da diğer bileşenlerden biraz kısıp kule tipi fan alın serin serin kullanın. Şart mı? Hayır. Gerekli mi? Evet.

Stok fanla da kullanılabilir bu arada. Yanlış anlaşılmasın.

İlk sistemdeki ekran kartı ikinci sistemde olsaydı çok daha iyi olurdu ama ikinci sistem daha iyi tabii ki 5600X ve 3060 Ti ikilisi çok optimize çalışıyor bizzat kullanmaktayım o sebepten bence dediğim gibi güzel olabilirdi yine de ikinci sistem daha iyi tabii ki.
Peki herkes 2.sistemin daha iyi olduğunu söylüyor. Bilgi verdiğin için teşekkür ederim. Işlemci için soğutma kullaniyormusun?

Peki herkes 2.sistemin daha iyi olduğunu söylüyor. Bilgi verdiğin için teşekkür ederim. Işlemci için soğutma kullaniyor musun?

AMD'nin Wraith Prism modelini kullanmaktayım şöyle linkini de bırakayım Max 64 derece gördüm CPU'da ekran kartıda Max 71 derece gördü üstüne hiçbir şekilde çıkmadı şu anlık sıkıntısız kullanmaktayım hocam ikisini combine edebilirsen çok daha uzun ömürlü olabilir sizin için AMD Wraith Prism 92mm AM4 RGB İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

AMD'nin Wraith Prism modelini kullanmaktayım şöyle linkini de bırakayım Max 64 derece gördüm CPU'da ekran kartıda Max 71 derece gördü üstüne hiçbir şekilde çıkmadı şu anlık sıkıntısız kullanmaktayım hocam ikisini combine edebilirsen çok daha uzun ömürlü olabilir sizin için AMD Wraith Prism 92mm AM4 RGB İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Ekstra olarak ekran kartının Gigabyte'ya da MSI modellerini tercih etmenizi öneririm daha performanslı ve daha az sıcaklıklarda çalışıyorlarmış sanırsam.

Çoğu site sistem ile birlikte aldığınız takdirde soğutucuyu takarak gönderiyor. İşlemcilerin stok fanları özellikle Intel'in stok fanları çokta iyi değiller. Havalar da sıcak. Biraz bütçe arttırıp ya da diğer bileşenlerden biraz kısıp kule tipi fan alın serin serin kullanın. Şart mı? Hayır. Gerekli mi? Evet.

Stok fanla da kullanılabilir bu arada. Yanlış anlaşılmasın.
Soğutucu umarım takılı gonderilir. Ama öyle olsa neden ayri olarak satilsin ki. Ama fan bence takili gonderilir iyi kotu. Kule tipi islemcinin artisi veya farkı nedir. Kule tipi alıcaksan kendim ek olarak almam gerekiyor. Çunku sitelerde bulunmuyor maalesef ekleme seçeneği sınırlı. Bende parçalarla uğraşmak istemiyorum. Hazir olsun istiyorum biraz.

Fiyatı 28k ise sakın 2. sistemi almayın.
Hocam daha birşey almiyorum zaten 3070ti ve 3070li 2 sistem daha var aklımda bu fiyata sadece bunlarin arasindan hangisini elemeliyim diye sordum. 1.sistemin daha mi iyi oldugunu dusunuyorsunuz?

Soğutucu umarım takılı gonderilir. Ama öyle olsa neden ayri olarak satilsin ki. Ama fan bence takili gonderilir iyi kotu. Kule tipi islemcinin artisi veya farkı nedir. Kule tipi alıcaksan kendim ek olarak almam gerekiyor. Çunku sitelerde bulunmuyor maalesef ekleme seçeneği sınırlı. Bende parçalarla uğraşmak istemiyorum. Hazir olsun istiyorum biraz.

Hocam daha birşey almiyorum zaten 3070ti ve 3070li 2 sistem daha var aklımda bu fiyata sadece bunlarin arasindan hangisini elemeliyim diye sordum. 1.sistemin daha mi iyi oldugunu dusunuyorsunuz?
Tamam hocam çok kafa yormayın. Stok fanla da kullanılabilirsiniz. Problem olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı