R5 5600X - RX 6700XT sistem değiştirilmeli mi?

Batuhan0619

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf b550m-e wifi / Ryzen 5 5600x / SApphire nitro+ Rx 6700 XT / Corsair Vengeance ARGB 3600 Mhz 32 Gb / Kingston KC3000 1 TB m2 / Zalman 700 watt psu / Lianli Lancool 2 Mesh Performance Kasa
Arkadaşlar merhaba;

Elimdeki sistemi değiştirip değiştirmeme arasında kararsız kaldım malumunuz dolar, kur fiyatları, girdi fiyatları gibi faktörlerden dolayı bilgisayar parça fiyatları çok yükseldi. Elimdeki sistem daha 1 senelik ama fiyatlar daha da yükselir korkusu ile kasamı satıp yeni bir sistem toplamalı mıyım sizce? Görüşlerinize ihtiyacım var.

Oynadığım oyunlar: Guildwars 2, New World, BF 2042, kenshi, FM.

Elimdeki sistem.

Anakart: ASUS TUF B550 Gaming M-E Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı: Sapphire Nitro+ RX 6700 XT.
RAM: Corsair Vengeance RS RGB 2*16 GB 3600 MHz CL16.
SSD: Kingston KC3000 7000/6000 1 TB.
PSU: Zalman 700 watt 80+
Kasa: Lian Li lancool 2 mesh C
Sıvı soğutma Arctic Liquid Freezer 240 mm ARGB.

İstedeğim sistemde de aklımı karıştıran noktalar var.

Anakart: X670 giriş serisi bir anakart düşünüyorum.
Ekran kartı: RX 7900 XT ya da RTX 4070 Ti ( bu konuda çok kararsızım )
İşlemci: Ryzen 7 700.
RAM: Bu konuda da aklımda sorular var mesela 5600 MHz CL 28 bir RAM mi tercih edilmeli ya da 6400 MHz CL 36 mı?
PSU: NZXT 800 watt 80+ Gold.
SSD: Kingston KC3000 ya da Fury ranagade 1 TB.
Sıvı soğutucu: Karar vermedim bütçeye bağlı.
Kasa: Lian Li lancool 3 mesh düşünüyorum.

Sizce sistem değiştirmek için 30, 35 k para harcamaya değer mi şu dönemde, bir de sistemi istediğim fiyata satmak var tabii fiyat karşılaştırma sitelerinde gördüğüm üzere parça fiyatları hep nisan ayında düşüşe geçmiş. Sizce beklemeli miyim? Değerli fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam güncele geçmek her zaman iyidir fakat malum ekonomik şartlar insanları bir adım geriye itiyor.
Sistemi alacaksan anakartı B650 yapabilirsin.
Ben ekran kartında 7900 XT seçtim sebebi VRAM ve AMD'nin yeni gelecek teknolojileriyle 4070 Ti'dan daha çok performans vereceği ama bu da size kalmış.
SSD de Fury renagade alabilirsen daha iyi olur ama KC3000 de iyidir kullanıyorum memnunum.
Sıvı soğutmada da bunu alabilirsin.
Sanırım bu ay Black Friday indirimleri olacaktı 24 Kasım da belki o zaman da teknolojik aletlere indirim gelebilir.
RAM de 5600 MHz CL28 alırdım.

Arkadaşlar merhaba;

Elimdeki sistemi değiştirip değiştirmeme arasında kararsız kaldım malumunuz dolar, kur fiyatları, girdi fiyatları gibi faktörlerden dolayı bilgisayar parça fiyatları çok yükseldi. Elimdeki sistem daha 1 senelik ama fiyatlar daha da yükselir korkusu ile kasamı satıp yeni bir sistem toplamalı mıyım sizce? Görüşlerinize ihtiyacım var.

Oynadığım oyunlar: Guildwars 2, New World, BF 2042, kenshi, FM.

Elimdeki sistem.

Anakart: ASUS TUF B550 Gaming M-E Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı: Sapphire Nitro+ RX 6700 XT.
RAM: Corsair Vengeance RS RGB 2*16 GB 3600 MHz CL16.
SSD: Kingston KC3000 7000/6000 1 TB.
PSU: Zalman 700 watt 80+
Kasa: Lian Li lancool 2 mesh C
Sıvı soğutma Arctic Liquid Freezer 240 mm ARGB.

İstedeğim sistemde de aklımı karıştıran noktalar var.

Anakart: X670 giriş serisi bir anakart düşünüyorum.
Ekran kartı: RX 7900 XT ya da RTX 4070 Ti ( bu konuda çok kararsızım )
İşlemci: Ryzen 7 700.
RAM: Bu konuda da aklımda sorular var mesela 5600 MHz CL 28 bir RAM mi tercih edilmeli ya da 6400 MHz CL 36 mı?
PSU: NZXT 800 watt 80+ Gold.
SSD: Kingston KC3000 ya da Fury ranagade 1 TB.
Sıvı soğutucu: Karar vermedim bütçeye bağlı.
Kasa: Lian Li lancool 3 mesh düşünüyorum.

Sizce sistem değiştirmek için 30, 35 k para harcamaya değer mi şu dönemde, bir de sistemi istediğim fiyata satmak var tabii fiyat karşılaştırma sitelerinde gördüğüm üzere parça fiyatları hep nisan ayında düşüşe geçmiş. Sizce beklemeli miyim? Değerli fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar.
Hocam FM'de günler şuan ki sistemde hızlı mı ilerliyor yavaş mı? Ortalama 100k veritabanı ile. Bende bu sistemi almayı düşünüyorum belki işlemci ryzen 5 7500f olabilir

Hocam FM'de günler şu anki sistemde hızlı mı ilerliyor yavaş mı? Ortalama 100k veri tabanı ile. Bende bu sistemi almayı düşünüyorum belki işlemci Ryzen 5 7500F olabilir.

Hocam FM 23 de sıkıntı yoktu normal sürede işliyor yıllardır FM oynayan biri olarak en çok bu sefer memnun kaldım yavaşlık yok, tabii bir arada çok turnuva olunca yavaşlama olabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı