Çok nadir bir şekilde farklı oyunlar (RDR2-FIFA 23) arasında geçiş yaparak kullandığımda PC kapanıp, 'CPU overtemperature' hatası ile açılıyor ve BIOS'a girmem gerekiyordu. Dün FIFA 23 oynarken tekrar oldu ve bugün PC'yi iyice temizledim. CPU sıcaklığını bu zamana kadar çok kontrol etmiyordum o yüzden eskiden de var mıydı bilmiyorum fakat sanki boşta ve oyunda olarak sıcaklık yüksek gibi geldi. BIOS'ta, boşta ve 2 oyunda olmak üzere sıcaklık değerlerini aşağıya attım. Bu değerler 5600X in stok soğutucusu için normal mi ve değerlerin durumunun bir aciliyeti var mı? Performans konusunda bir kayıp yaşamıyorum ya da hissetmiyorum diyebilirim.
CPU fan hızı çok ama çok yüksek, haliyle BIOS'taki CPU sıcaklığı boşta bile yüksek. Stok soğutucunuzu büyük ihtimalle iyi oturtulmamış. Komple soğutucuyu söküp, macunu yenileyin ve tekrar iyi oturtun.
CPU fan hızı çok ama çok yüksek, BIOS'taki CPU sıcaklığı haliyle yüksek. Stok soğutucunuzu büyük ihtimalle iyi oturtulmamış. Komple söküp, macunu yenileyin ve tekrar iyi oturtun.
2 yıl içerisinde herhangi bir bakım yapılmadıysa o zaman macun kurumuştur. Zalman ZM-STG2 macunu henüz sertleşmemiş ve akıcılığı gayet iyiyse idare eder. Değilse yeni macun almanızı öneririm.