R5 5600X sistem için egzoz fanı önerisi

Akbulut

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Az önce GTA oynarken PC'nin çok bağırdığını hissettim, core-temp üzerinden CPU'ya bakınca 95 derecede çalıştığını gördüm. Kasamda 5 intake ve 1 adet exhaust fan var. Bu şekilde araştırma yaparak kurmuştum sorun da yoktu. Şu an baktığımda görsel olarak exhaust fanın diğerlerinden daha yavaş döndüğünü görebiliyorum. Kasanın üstünde bulunan iki fandan arkada olanı ters çevirerek onu da exhaust fana çevirmiş oldum. Şimdi 90 dereceye indi. Termal macun değiştirmem gerekiyor muhtemelen ama sonuç olarak kasa arkası fan bozulmuş. Orası için fan tavsiyesi isteyeceğim, bilgisayarımın detaylarını yazıyorum.

CPU: Ryzen 5 - 5600x
Anakart: Asus B450m-plus
Sanırım bu iki özellik önemli olacak sadece. Bir de, kullandığım kasanın arkasında fan kontrolcüsü var. Bu fan kontrolcüsüne kasanın önündeki 3 fan ve arkada exhaust olan fan bağlı. Üsttekiler bağlı değil, dolayısıyla yeni fan'ı da buna uydurmak mümkün mü? Neye bakmak gerek. Kontrolcünün fotosunu da atmaya çalışayım.

Flaştan dolayı toz çok abartı görünüyor, o kadar tozlu değil 2-3 ay geçti temizleyeli 😂
1680463384002.jpeg

Başka bir şeyin sorun olabileceğini düşünüyorsanız ne ala, önerilere açığım.

Teşekkür ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım 60-66 derecelerde, MSI Rtx 3090 var.
İşlemci fanım AMD'nin kutudan çıkan stok fanı. Bir çok senaryoda yetersiz deniyor ancak dediğim gibi, böyle bir sorunum yoktu.

Şimdi termal macun değiştirdim. 95C gördüm tekrar 😥 Macunumun son damlasıydı

Ben de arayıştayım. Akasa Viper S-Flow modeli ile Arctic Bionix P12 arasında git gel yapıyorum. Hava akışı olarak Akasa, sessizlik konusunda da Arctic başarılı bu ikisine kıyasla.

Size tavsiyem, egzoz fanından sonra o işlemciye kule tipi soğutucu da almanız yönünde olur. Stok soğutucu çok başarışı değil.

Tabii ki haklısınız stok fan yeterli olmaması konusu sürekli var. Ancak sorun şu ki, bu güne kadar problem olmayıp şu anda problem olan nedir? :D Acaba işlemciyle alakalı başka bir sorun olabilir mi? Bilemedim ki. Kasa fanı da belki egzos çözebilir bilemedim ki

Yeni termal macun ile değiştirdim. Kasanın iki kapağı da açıkken maksimum 82 derecelerde çalıştı. Ancak kapakları kapattığımda 90 derecede çalışıyor işlemci yine. Peak 92 gördü ama ortalamayı etkilemeyecek kadar kısa süre orada kaldı. Bundan ne sonuç çıkartmalıyım bilemiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı