R5 5600X sistemde Far Cry 5 yüksek CPU kullanımı

Sinan Engin v1

Decipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Far Cry5 1080p Ultra ayarlarda işlemcim %100-80 arası kullanılıyor ve 65 dereceye çıkıyor. Bu durumu daha önce hiçbir oyunda yaşamadım.
Sistem: GTX 1080 Ti / R5 5600X / 8x2 RAM / B450Pro / 516 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
V-Sync ve FPS kilidi açıksa kapatın ve görüntü ayarlarından Field of view'yı fulleyin. Resolution scale'yide az az arttırıp görüntüyü test ede ede CPU kullanımını düşürebilirsiniz.

Ekran kartı kullanımlarında bir sıkıntı yoksa kafana takma. Bazı oyunlar işlemciye gereksiz yükleniyor.

Yüzde 99'da zatem hiç azalmıyor.

Şöyle bir sorun var ama çok ses çıkarıyor ve rahatsız edecek derecede.
Hocam %100 kulansada zaten 65 derecede sorun yok zaten.
Çoğu kişi GPU CPU ve FPS bakarken headshot yiyip ölüyor.
:)

Ama bana fazla işte 65 derece mesela LoL CS:GO oynarım sıklıkla. Gün boyu oynasam bile en fazla 40.RDR2 falan yani daha ağır oyunlarda da böyle bir sorun yoktu kullanım %50-30 arasıydı hep sıcaklıkta en fazla 40 bilemedin 50 idi.

Şöyle bir sorun var ama çok ses çıkarıyor ve rahatsız edecek derecede.

Ama bana fazla işte 65 derece mesela LoL CS:GO oynarım sıklıkla. Gün boyu oynasam bile en fazla 45.RDR2 falan yani daha ağır oyunlarda da böyle bir sorun yoktu kullanım %50-30 arasıydı hep sıcaklıkta en fazla 40 bilemedin 45 idi.
İşlemci 85 dereceyi geçmediği sürece normal.

İşlemci 85 dereceyi geçmediği sürece normal.

Ya tamam normal sorun yok ama bu ilk defa başıma geliyor ve ses çıkarıyor. Oyun kaynaklı mı hani Far Cry5 oynayan önceden birileri yardın etse.
Normal, oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsunuz?
Eğer 1080p ise 2 k yapın ama normal.
2k monitörüm yok DSR kullanıp yaparım ama yapmak istemiyorum.1080P yeterli bana

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı