R5 5600X sistemde Linux'a geçilmeli mi?

BIOS'a girip Advanced, boot ve Security kısımlarını atın.
Şimdi Linux Mint deneyeceğim hocam. Halihazırda elimde ISO dosyası var. Ama olmazsa security kısımlarını atarım.

550 sürücüsünü geçtim 535.230.02 sürücüsü ile de DLSS Frame Gen açılabiliyor. Ayrıca RT'de açabildim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
535 sürücüsü ileriki sürücülerde gelen iyileştirmelere sahip değil demek doğru olacaktır.

Haricinde önerilen sürücü 570.133.07 sertifikalı bir diğer değişle önerilen sürücüdür.

GTA V Enhanced için ise protondb'de 570'ten eski sürücüler ile oynanabilir işaretleyenler bulunmakta. Hatta iyi çalışıyor diyenler de var.

Kullanıcı dağıtım deposundaki sürücüyü kullansa sorun yaşamaz. Ama mümkünse minimum 550.120 numaralı sürücü kullansın.
Sırf sürücü diye dağıtım değiştirmeye de gerek yok. 2 gün sonra yayınlanacak olan Ubuntu 25.04 570 sürücüsnü, zaten olan Ubuntu 24.10 ise en az 560 sürücüsünü barındırıyor.
Secureboot için hiçbir çaba sarf bile etmezken NVIDIA kart kullanmak için en rahat dağıtım bariz Ubuntu'dur.

Kesinlikle oyun oynayabilecegin sistemden degisken ihtimalle oyun oynayabilecegin sisteme gecis yapmis olacaksin.

An itibari ile oynadigin oyunlar Linux'te destekleniyorsa sorun yasamazsin. Gelecekte hosuna gidecek X oyununu sorunsuz oynayabilecegin yine garanti degil.

Tum bunlari bilerek OS tercihi yap. Bilgisayari sadece oyun oynamak icin kullanan birinin, her ne kadar oyun destegi korkunc artmis olsa da Linux tercih etmesini mantikli bulmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…