R5 5600X sistemde oyunlarda anlık takılmalar

Saidkaya

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill 8x2
SSD veya HDD modeli
WD Green 120GB Seagate Barracuda 1TB 3.5 7200 RPM
Ekran kartı
Rx 5600 xt gaming x
Anakart
MSI b550 gaming plus
İşlemci
ryzen 5-5600x
İyi günler. Bilgisayarda anlık donmalar oluyor görüntü ve sesler 1 saniye bile değil belki anlık takılmalar donanımdan veya sıcaklıktan olduğunu düşünmüyorum yardımcı olabilecek var mı?
Sistemim şu şekilde:
Anakart: MSI B550 Gaming Plus
RAM: G.Skill 8x2
İşlemci: Ryzen 5 5600X (sıvı soğutma mevcut)
Ekran kartı: RX 5600XT Gaming X
SSD: WD Green 120GB
Powersuply: 650 Watt Bronze
HDD: Seagate Barracuda 1TB 3.5 7200 RPM

Birader ne 10 20 FPS'sinden bahsediyorsun. Aralarindaki fark en fazla oyunlardaki menülerin yukleme hizi olur.

Bilmediğin şeyleri yazıpta kafa karıştırma lütfen. Yükleme ekranları dışında fark olmaz FPS işlemci RAM ve ekran kartına bağlı.

Konu sahibi SSD kullanıyor. Belki de Nvme versiyonudur

7200Rpm sata SSD* mi olur. 120Gb'lık yerde oyun mu oynanır ? Harddiskte değilse oyun diye belirttim.

Valla M.2 SSD daha iyidir diye direten arkadaşın yazdığı yazıdan dolayı kafam gitti xD Bu ayrıntıyı görmedim haklısın dostum. Bence de eğer sorun oyunlarda takılma ise, senin mantığına geliyoruz. HDD olabilir sorun...

İlgilendiğin için teşekkür ederim masaüstünde olmuyor belleklerin sağlığını ölçtüğümde SSD sağlık %91 performans %100 gösteriyor HDD de bir problem yok Windows SSD'de yüklü
Linç is kaming.

SSD'nin tam dolu olabileceği geliyor aklıma ve oynadığın oyun nedir?

SSD'de 50 GB boş alan var oyun fark etmiyor LoL'de bile takılıyor ama genelde Apex ve CoD oynuyorum FPS oyunları olduğu için anlık donmalar çok can sıkıyor

Sorun hala devam ediyorsa BIOS güncellemesi yapmanızı tavsiye ederim. Güncellemeden sonra da devam ederse önemli dosyalarınızı yedekleyip (format atma ihtiyacına karşı önlem olarak) BIOS üzerinden TPM'i devre dışı bırakın. AMD ile ilgili bir sorun kendileri de kabul etti. İlerleyen aylarda düzelteceklerini belirtmişler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…