PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (50)
Invalid system memory was referenced. This cannot be protected by try-except.
Typically the address is just plain bad or it is pointing at freed memory.
Arguments:
Arg1: ffffdd0700000010, memory referenced.
Arg2: 0000000000000000, X64: bit 0 set if the fault was due to a not-present PTE.
bit 1 is set if the fault was due to a write, clear if a read.
bit 3 is set if the processor decided the fault was due to a corrupted PTE.
bit 4 is set if the fault was due to attempted execute of a no-execute PTE.
- ARM64: bit 1 is set if the fault was due to a write, clear if a read.
bit 3 is set if the fault was due to attempted execute of a no-execute PTE.
Arg3: fffff8033a4a752c, If non-zero, the instruction address which referenced the bad memory
address.
Arg4: 0000000000000002, (reserved)
Oyun oynarken aldığınız bir mavi ekranda güvenlik duvarının bulunması biraz garip bir durum.
İşletim sisteminiz biraz eskide kalmış, benim tahminim oyunun diskteki dosyalarına erişmeye çalışırken güvenlik duvarı bunu engelliyor. Mavi ekranı sadece oyun oynarken mi alıyorsunuz?
Problemi doğrudan oluşturacak bir sürücü göremedim ancak Realtek sürücüsü unloaded olduğu için sürücü sürümünü göremiyorum. Çok eskiyse bunu güncellemek iyi bir pratik olurdu.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (50)
Invalid system memory was referenced. This cannot be protected by try-except.
Typically the address is just plain bad or it is pointing at freed memory.
Arguments:
Arg1: ffffdd0700000010, memory referenced.
Arg2: 0000000000000000, X64: bit 0 set if the fault was due to a not-present PTE.
bit 1 is set if the fault was due to a write, clear if a read.
bit 3 is set if the processor decided the fault was due to a corrupted PTE.
bit 4 is set if the fault was due to attempted execute of a no-execute PTE.
- ARM64: bit 1 is set if the fault was due to a write, clear if a read.
bit 3 is set if the fault was due to attempted execute of a no-execute PTE.
Arg3: fffff8033a4a752c, If non-zero, the instruction address which referenced the bad memory
address.
Arg4: 0000000000000002, (reserved)
Oyun oynarken aldığınız bir mavi ekranda güvenlik duvarının bulunması biraz garip bir durum.
İşletim sisteminiz biraz eskide kalmış, benim tahminim oyunun diskteki dosyalarına erişmeye çalışırken güvenlik duvarı bunu engelliyor. Mavi ekranı sadece oyun oynarken mi alıyorsunuz?
Problemi doğrudan oluşturacak bir sürücü göremedim ancak Realtek sürücüsü unloaded olduğu için sürücü sürümünü göremiyorum. Çok eskiyse bunu güncellemek iyi bir pratik olurdu.
Daha önce hiç mavi ekran aldınız mı? İki olasılık görüyorum. Ya oyun oynarken güvenlik duvarı dosyalara erişmenize engel oluyor ya da diskinizde bir problem var. HD Tune ile test yapıp paylaşın.
Evet, onu gördüm ama gayet güncel görünüyordu. Realtek'ten kastım ethernet kartıydı, bunu netleştireyim. Aygıt Yöneticisi > Ağ bağdaştırıcıları kısmına gidip kontrolcüyü bulun, sağ tıklayıp özelliklere girin, "Sürücü" penceresine tıklayıp ekran görüntüsü paylaşın. Şunun gibi:Eki Görüntüle 1472662
Daha önce hiç mavi ekran aldınız mı? İki olasılık görüyorum. Ya oyun oynarken güvenlik duvarı dosyalara erişmenize engel oluyor ya da diskinizde bir problem var. HD Tune ile test yapıp paylaşın.
Hocam kusura bakmayın lütfen, malum geç saatte yazışıyorduk uyuya kalmışım. Şu an görüyorum o mesajınızı. Ama tesadüfen bugün HD Tune ile tarama yapmıştım. Yaklaşık 2 saat sürdü ve tüm kutular yeşil yandı.
Evet, onu gördüm ama gayet güncel görünüyordu. Realtek'ten kastım ethernet kartıydı, bunu netleştireyim. Aygıt Yöneticisi > Ağ bağdaştırıcıları kısmına gidip kontrolcüyü bulun, sağ tıklayıp özelliklere girin, "Sürücü" penceresine tıklayıp ekran görüntüsü paylaşın. Şunun gibi:Eki Görüntüle 1472662
Daha önce mavi ekran aldınız mı sorunuza da şöyle cevap vereyim.
Oyun haricinde çok çok nadir 1-2 kez almıştım. LoL, CS, Pubg gibi oyunlarda hiçbir hata almadan oynayabiliyorum. Ama GTA V, RDR2 gibi sistem gereksinimi isteyen oyunlarda; 3-5 dakika oynadıktan sonra ya mavi ekran hatası alıyorum, ya da oyun hiçbir hata vermeden masaüstüne dönüyor.
Bu konuda sizlere CPUZ programından sistem raporu nasıl alınır onun anlatımını yapacağım. CPU-Z'yi açıyoruz. CPU-Z'yi açtıktan sonra alttaki Tools kısmından küçük oka tıklatıyoruz. Tools kısmına tıklattıktan sonra "Save report as .HTML" seçeneğini seçiyoruz. (Burda isterseniz "Save...
Bu konuda sizlere CPUZ programından sistem raporu nasıl alınır onun anlatımını yapacağım. CPU-Z'yi açıyoruz. CPU-Z'yi açtıktan sonra alttaki Tools kısmından küçük oka tıklatıyoruz. Tools kısmına tıklattıktan sonra "Save report as .HTML" seçeneğini seçiyoruz. (Burda isterseniz "Save...