R5 5600X sistemde saniyelik takılmalar

Bugra_Emre

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Video izlerken ya da oyun oynarken 1 saniye gibi bir süre "tırr" diye ses geliyor ve takılıyor. Onun dışında CS:GO oynarken ilk haritaya ortalama 5 saniyede giriyor fakat ikinci haritaya girdiğimde dakikalar sürüyor. Bunun nedeni sizce nedir?

Sistem detayı:
  • R5 5600X işlemci.
  • B550M-K2 anakart.
  • 2x8 3600 MHz PNY XLR 8 RAM.
  • RX 6600 XT
  • PNY XLR 8 500 GB M.2 SSD

Hocam bu trrr sesi gelmesini bende yaşıyirum. Bazı arkadaşlar format atarak çözmüşler. Bende deneyeceğim çünkü eskiden yoktu bu sorun.

BIOS güncellendi mi?

Güncel hocam.

Hocam bu trrr sesi gelmesini bende yaşıyirum. Bazı arkadaşlar format atarak çözmüşler. Bende deneyeceğim çünkü eskiden yoktu bu sorun.

Şöyle bu ses büyük ihtimal bilgisayar doğduğu için kulaklıktan geliyor bende bilgisayardan gelmiyor o ses.

SSD veya RAM kaynaklı bir sorun gibi geldi. RAM'i XMP açık bir şekilde Memtest ile test edin öncelikle.

Nasıl yapacağım onu.

Kral xmp açtık ve memtest indirdim bilgisayarı başlatıyorum f8 basıyorum gelen menüden kurduğum flash disk i seçiyorum ama bilgisayar teste girmiyor yeniden başlıyor
Kendim yakın zamanda yapmadığım için net bilgim yok karşılaştınız hatayla alakalı ancak düzgün yapılmadıysa bu video rehber olur sanırım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendim yakın zamanda yapmadığım için net bilgim yok karşılaştınız hatayla alakalı ancak düzgün yapılmadıysa bu video rehber olur sanırım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yaptım brom tamamdır

Kral XMP açtık ve Memtest indirdim bilgisayarı başlatıyorum F8 basıyorum gelen menüden kurduğum flash disk i seçiyorum ama bilgisayar teste girmiyor yeniden başlıyor

Sonuç da hiçbir arıza çıkmadı

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı