R5 5600X sisteme 2 adet RAM takınca sistem çalışmıyor

umvtdeniz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, yeni bir işlemci aldım (Ryzen 5 5600X). BIOS güncellemesini yaptım, fakat ilk başta ekran gelmiyordu. RAM'lerin bir tanesini çıkardığımda ekran geldi. Ancak problem şu: Eski işlemcimi taktığımda 2 RAM de sorunsuz çalışıyor, fakat bu işlemcide 2 RAM birden çalışmıyor. RAM'lerimin ikisi de aynı MHz, aynı CL, aynı marka ve bire bir aynı ürün. Ne yapmam gerekiyor? BIOS pilini söküp bekledim, yine olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış yönlendirmek istemem ama güç kaynağı yetersiz geliyor olabilir mi?

Eski işlemcim ile yeni işlemcim aynı TDP değerlerine sahip. 500 watt Cooler Master bir PSU var ekran kartım GTX 1080 MSI Gaming X modeli ve yeni işlemcim Ryzen 5 5600X modeli aslında yetmesi gerekmiyor mu?

Ramlerin ikisini de teker teker takip denediniz mi? Bir de anakart ve ramlarin modelini de yazarsaniz daha iyi olur.

Anakart ayarlarından yanlış bir XMP profili seçmiş olabilir misiniz? XMP profilini otomatik yapmak yerine değerleri elle seçmeyi dener misiniz? RAM problemlerin sorun tespitini yapmak çok sıkıntılı bir süreç, çok nazlı bir parça.

RAM'lerin ikisini de teker teker takip denediniz mi? Bir de anakart ve RAM'larin modelini de yazarsaniz daha iyi olur.

RAM'leri tek tek takıp denedim ikisi de çalışıyor. Anakart modelim Gigabyte GA-A320M-H ve RAM'ler de GeIL 8 GB EVO Spear AMD Edition.

İşlemci pinlerinin yamulmadığına emin misiniz? Bazen bu da bu problemi çıkarıyor.

1 Adet yamuk pin vardı düzelttim ve şu an cuk diye oturdu içine pinler.

Anakart ayarlarından yanlış bir XMP profili seçmiş olabilir misiniz? XMP profilini otomatik yapmak yerine değerleri elle seçmeyi dener misiniz? RAM problemlerin sorun tespitini yapmak çok sıkıntılı bir süreç, çok nazlı bir parça.

Hocam XMP'yi açık da denedim kapalı da denedim 2133 MHz'ye çekip kapalı şekilde 2 RAM'i takmayı denedim olmadı XMP açık iken 3000 MHz çalışıyor RAM'ler öyle de 2'si bir arada çalışmıyor sadece teki çalışıyor. Değeri elimle kaça ayarlayayım öneriniz var mı?

RAM'leri tek tek takıp denedim ikisi de çalışıyor. Anakart modelim Gigabyte GA-A320M-H ve RAM'ler de GeIL 8 GB EVO Spear AMD Edition.

1 Adet yamuk pin vardı düzelttim ve şu an cuk diye oturdu içine pinler.

Hocam XMP'yi açık da denedim kapalı da denedim 2133 MHz'ye çekip kapalı şekilde 2 RAM'i takmayı denedim olmadı XMP açık iken 3000 MHz çalışıyor RAM'ler öyle de 2'si bir arada çalışmıyor sadece teki çalışıyor. Değeri elimle kaça ayarlayayım öneriniz var mı?
En son BIOS versiyonu ve güncel chipset driverlari ile tekrar deneyin olmazsa büyük ihtimalle yamulan pinden kaynakli sorun. Ne kadar düzeltseniz bile yine de sorun yasama ihtimaliniz var.

En son BIOS versiyonu ve güncel chipset driverlari ile tekrar deneyin olmazsa büyük ihtimalle yamulan pinden kaynakli sorun. Ne kadar düzeltseniz bile yine de sorun yasama ihtimaliniz var.

Deniyorum hocam chipset driverını kurmayı bakalım ne olacak.

Ne yaptıysam olmadı çözüm bulabilecek var mı arkadaşlar? Bir bilgisayarcıya danışacağım son çare.

İşlemcide şöyle ufak bir hasar var kullanıma sorun yaratır mı?

Dosya Ekleri

• işlemci.jpg
    işlemci.jpg
    196,9 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Deniyorum hocam chipset driverını kurmayı bakalım ne olacak.

Ne yaptıysam olmadı çözüm bulabilecek var mı arkadaşlar? Bir bilgisayarcıya danışacağım son çare.

İşlemcide şöyle ufak bir hasar var kullanıma sorun yaratır mı?

Büyük ihtimalle yaratır çok hassas parçalar maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı