R5 5600X sisteme M.2 SSD takıldıktan sonra mavi ekran hatası almak

İşletim sistemi
Windows 11

baybarsyontar

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kamera Asistani
RAM
GeIL EVO X II 8x2 3600MHz
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Pro 1 TB
Ekran kartı
Sapphire Nitro+ Rx580 8GB
Anakart
ASUS ROG Strix B550-A
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600x
Merhaba,

Yaklaşık bir haftadır çözemediğim bir mavi ekran problemiyle karşı karşıyayım. M.2 SSD alıp sistemime taktıktan sonra herhangi bir oyuna girdiğim anda mavi ekran alıyorum. Cuma gününden sonra 2 gün şehir dışındaydım ve bugün eve döndüğümde bilgisayarı açtığımda M.2 SSD'nin görülmediğini fark ettim. Sıfırdan kurulum yaparken Shift+F10 kombinasyonu ile kurulum yaptıktan sonra tekrar oyunlarda mavi ekran hatası almaya devam ettim. Minidump dosyası maalesef oluşmuyor. Bir önceki konumda @181951 hocamın dediklerini yapınca düzeldiğini sanmıştım. Fakat belirttiğim gibi iki gün kullanmayıp bugün bilgisayarımı kullanmak isteyince hatalar devam etti. Sorunun M.2 SSD'nin kendisinde olma ihtimali var mı? İade etmeli miyim?

Minidump ve Olay Goruntuleyicisi

Merhaba hocam hatanın tekrarlamasına üzüldüm. Olay raporlarında artık disk ile ilgili bir uyarı yok. Seagate Barracuda zaten uzak durulması gereken bir disk. Olay raporlarında sadece Ethernet uyarısı var, Intel Ethernet kısmında oluşan sorunlar var göze batan sadece. Bir de klasik KERNEL-PnP. Neyi ima ettiğini uzun zamandır bulamadığım bir hata kendisi.

İlk iş Ethernet kullanıyorsan Wi-Fi'ya geçip aygıtı devre dışı bırakmayı dene ve ardından mavi ekranları kontrol et. Eğer durum düzelmezse M.2 SSD'ni de kontrol edebilirsin. Zannımca disk yeni ama yine de Hard Disk Sentinel üzerinden sağlık ve Smart verilerini paylaş.

- Download Hard Disk Sentinel

Merhaba hocam hatanın tekrarlamasına üzüldüm. Olay raporlarında artık disk ile ilgili bir uyarı yok. Seagate Barracuda zaten uzak durulması gereken bir disk. Olay raporlarında sadece Ethernet uyarısı var, Intel Ethernet kısmında oluşan sorunlar var göze batan sadece. Bir de klasik KERNEL-PnP. Neyi ima ettiğini uzun zamandır bulamadığım bir hata kendisi.

İlk iş Ethernet kullanıyorsan Wi-Fi'ya geçip aygıtı devre dışı bırakmayı dene ve ardından mavi ekranları kontrol et. Eğer durum düzelmezse M.2 SSD'ni de kontrol edebilirsin. Zannımca disk yeni ama yine de Hard Disk Sentinel üzerinden sağlık ve Smart verilerini paylaş.

- Download Hard Disk Sentinel
Hocam maalesef Wi-Fi'a gecis yapmam mumkun degil cunku bilgisayarimda Wi-Fi alicisi yok. Hard Disk Sentinel uzerinden dediginiz sekmelerin ekran goruntulerini ekledim. Gecen carsamba gununden beri yaklasik 3 kere format attim. Bios guncelledim, driverlarin hepsinin guncel oldugundan cok eminim fakat hicbir sekilde cozemiyorum problemi.

Dosya Ekleri

• Screenshot (1).png
    Screenshot (1).png
    121,5 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot (2).png
    Screenshot (2).png
    97,7 KB · Görüntüleme: 15
Diskte bir sorun gözükmüyor yalnızca hata günlüğü girdiği sayısı yüksek ama bu çoğu şey kaynaklı olabilir. Direkt, Disk > Disk menüsü > Aygıta Özel Bilgiler kısmından girdileri görüp ne olduklarına bakabilirsin. Onun dışında diskte bir sorun yok ve bu uyarı da ciddiye alınan bir uyarı değil.

Şu sağlık bilgilerinden diskle alakalı herhangi bir sorun olduğunu söylemek zor. Sen M.2 SSD kaynaklı olduğunu düşünüyorsan sistemden çıkarıp kontrol et.

Ethernet için de sürücüye bakabiliriz, İndirip oluşan linki at.

Diskte bir sorun gözükmüyor yalnızca hata günlüğü girdiği sayısı yüksek ama bu çoğu şey kaynaklı olabilir. Direkt, Disk > Disk menüsü > Aygıta Özel Bilgiler kısmından girdileri görüp ne olduklarına bakabilirsin. Onun dışında diskte bir sorun yok ve bu uyarı da ciddiye alınan bir uyarı değil.

Şu sağlık bilgilerinden diskle alakalı herhangi bir sorun olduğunu söylemek zor. Sen M.2 SSD kaynaklı olduğunu düşünüyorsan sistemden çıkarıp kontrol et.

Ethernet için de sürücüye bakabiliriz, İndirip oluşan linki at.
Driver Listesi Buyrun

Kurdugumu dusunuyorum, bir tek Ethernet Driver'i yuzunden yasiyor olabilme ihtimalim var mi cidden bu kadar fazla mavi ekrani?

Bir dump dosyası olmadan bunu söylemek cidden zor ama bir sürücü yüzünden bu kadar ciddi bir hatayı yaşıyor olsan önceki diskleri çıkardığın 1 2 günlük süre içinde de yaşardın diye düşünüyorum. O yüzden M.2 SSD çıkarıp kontrol etme tavsiyesi hala ciddi bir tavsiyedir.

Bir dump dosyası olmadan bunu söylemek cidden zor ama bir sürücü yüzünden bu kadar ciddi bir hatayı yaşıyor olsan önceki diskleri çıkardığın 1 2 günlük süre içinde de yaşardın diye düşünüyorum. O yüzden M.2 SSD çıkarıp kontrol etme tavsiyesi hala ciddi bir tavsiyedir.
En buyuk problemlerimden biri dump dosyasi olusmamasi, mavi ekran verdikten sonrasinda %0 da duruyor sadece ne kadar beklersem bekleyeyim fark etmiyor.

En buyuk problemlerimden biri dump dosyasi olusmamasi, mavi ekran verdikten sonrasinda %0 da duruyor sadece ne kadar beklersem bekleyeyim fark etmiyor.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl konumundaki keylerin aşağıdaki gibi olduğundan da emin ol.
Rich (BB code):
AutoReboot    REG_DWORD    0x1
    CrashDumpEnabled    REG_DWORD    0x7
    DumpFile    REG_EXPAND_SZ    %SystemRoot%\MEMORY.DMP
    DumpLogLevel    REG_DWORD    0x0
    EnableLogFile    REG_DWORD    0x1
    LogEvent    REG_DWORD    0x1
    MinidumpDir    REG_EXPAND_SZ    %SystemRoot%\Minidump
    MinidumpsCount    REG_DWORD    0x5
    Overwrite    REG_DWORD    0x0
    DumpFilters    REG_MULTI_SZ    MfeEpeHb.sys\0dumpfve.sys
    AlwaysKeepMemoryDump    REG_DWORD    0x0

DMP dosyası olmadan daha fazla ileriye gidemiyorum ben de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı