R5 5600X sisteme PSU önerisi

Power'i aldım, yarın gelecek. Ekran kartını aldığımdan beri şu sorunu yaşıyorum oyuna girip oynamaya korkuyorum artık bilgisayar kapanacak diye. Hadi ayda bir olsun diyeceğim o da yok her gün en az 3 kere.

Bilgisayarın kapanması ya sıcaklıklardan ya PSU'dan ya da depolama aygıtları ve bellekten olur. PSU'yu denemiş oluyoruz böylece, WattMan hatalarını çözmek aşırı zor değil.
 
Yani şu depolama birimlerini şöyle açıklayabilirim:

Şu anki mevcut sistemimden önce GTX 1050 ve i3 8100F'li bir PC kullanıyordum. O PC'de bir şu anki sistemimde takılı olan SSD ve HDD takılı idi ve WattMan hatası gibi bir hata ile karşılaşmıyordum. RX 580'i aldım eski PC'yi sattıp ve yeni bir bilgisayar satın aldım şu anki durum bu Power yetersiz diye düşünüyorum fakat sorunun çözüleceğine çok eminkar değilim. Monitörüm eski bir monitor VGA-HDMI dönüştürücü kullanıyorum ondan bile kaynaklanabilir diye yazı gördüm şu an da yeni bir monitor bile sipariş ettim Power ile monitoru bekliyorum. Sorun düzelirse konuyu aydınlatacağım, düzelmez ise işimiz var sanırsam :)

Belleklerim yeni, Corsair'in RGB Pro 2x8 modelinden 3600 MHz olanı. Bir hafta oluyor alalı. Sistemi hayli hayli sıfır, bir tek ekran kartı 2. el onu da yakında değiştireceğim sanırım.
 
Şu anki mevcut sistemimden önce GTX 1050 ve i3 8100F'li bir PC kullanıyordum. O PC'de bir şu anki sistemimde takılı olan SSD ve HDD takılı idi ve WattMan hatası gibi bir hata ile karşılaşmıyordum.

NVIDIA'da WattMan hatası olmaz, AMD'ye özgü bir durum WattMan.
 
SSD'den mi kaynaklanıyor diyorsunuz?

WattMan hatasından PC kapanmıyor diye biliyorum, en fazla oyun kapanıyor ve WattMan ayarları sıfırlanıyor. Bende öyleydi yani.

Bunun için ayrı bir teknik destek konusu açarsan daha temiz şekilde yardımcı olabiliriz.
 
WattMan hatasından PC kapanmıyor diye biliyorum, en fazla oyun kapanıyor ve WattMan ayarları sıfırlanıyor. Bende öyleydi yani.

Bunun için ayrı bir teknik destek konusu açarsan daha temiz şekilde yardımcı olabiliriz.
pc kapanmıyor da ekran gidiyor reset atmak zorunda kalıyorum pc yi açtığımda da wattman geri yüklendi yazıyor.
 
@Tuncay AKSU

Tamam bu bir WattMan hatası gibi görünüyor, VRAM veya hasarlı sürücü kaynaklı olabilir. Başka bir konunun konusu, o yüzden yeni konu açmanı tavsiye ederim. Biz PSU önerimizi yaptık.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı