R5 5600X sıvı soğutma ile Turbo frekansa çıkar mı?

agei

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
İşlemcimde şu an stok fan kullanıyorum ve taban MHz'i 3700 olan işlemci bazen Turbo frekans ile 4600'e çıkıyor ve sonra tekrar 4000 dolaylarına iniyor. Daha sonrasında sıcaklık probleminden dolayı 240mm bir sıvı soğutma aldım ve gelmesini bekliyorum. Sıvı soğutma ile 55-65 derece sıcaklıklarda kendisini Turbo frekansa (4600MHz) sabitleyecek midir yoksa overclock yapmadan taban ve Turbo arasında gezinecek midir?
Sistem: RTX 3060 Ti, R5 5600X, 16 GB RAM, 500 GB M.2 SSD.

Aldığınız sıvı soğutmanın kalitesine de bağlı. Hangi ürünü aldınız?

İşlemcimde şu an stok fan kullanıyorum ve taban MHz'i 3700 olan işlemci bazen Turbo frekans ile 4600'e çıkıyor ve sonra tekrar 4000 dolaylarına iniyor. Daha sonrasında sıcaklık probleminden dolayı 240mm bir sıvı soğutma aldım ve gelmesini bekliyorum. Sıvı soğutma ile 55-65 derece sıcaklıklarda kendisini Turbo frekansa (4600MHz) sabitleyecek midir yoksa overclock yapmadan taban ve Turbo arasında gezinecek midir?
Sistem: RTX 3060 Ti, R5 5600X, 16 GB RAM, 500 GB M.2 SSD.
Sabitlemediğiniz sürece, belirttiğiniz gibi 4000-4600 arası takılacaktır.

OC yapmaz isen base ile max frekans arasında gidip gelir, anakartında game mod var ise onu deneyebilirsin, sıcaklıktaki değişmeler frekansa ne yaparsan yap yansır.
Sabit kalmasını istiyorsan çözüm O.C.

İyi bir sıvı soğutma ile OC da yapabilirsiniz. Serin olduğu sürece yüksek frekansta çalışabilir.

Ürün:
Raijintek EOS 240 rbw.
Bu ürün ile ne kadar bir overclock payı olur. Bu arada kasa Corsair Carbide series Spec-Delta.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı