R5 5600X undervolt yapmaya değer mi?

M A T I Z

Megapat
Arkadaşlar merhaba. 5600X model işlemci kullamaktayım CPB ve PBO ayarları açık, B550 Tomahawk anakart ve soğutucu olarak Masterliquid ML240L V2 var, sıcaklıklarım boştayken 48-50 derece arasında. Ama oyuna girerken 65 70 derecelere kadar çıkıyor. Arctic MX-4 termal macun var işlemcinin üstünde. İlk defa sıvı soğutma kullanıyorum. Sizce bu değerler normal mi? Önerebileceğiniz ayar vs var mı?

Dosya Ekleri

• 89.jpg
    89.jpg
    478,1 KB · Görüntüleme: 46
Arkadaşlar merhaba. 5600X model işlemci kullamaktayım CPB ve PBO ayarları açık, B550 Tomahawk anakart ve soğutucu olarak Masterliquid ML240L V2 var, sıcaklıklarım boştayken 48-50 derece arasında. Ama oyuna girerken 65 70 derecelere kadar çıkıyor. Arctic MX-4 termal macun var işlemcinin üstünde. İlk defa sıvı soğutma kullanıyorum. Sizce bu değerler normal mi? Önerebileceğiniz ayar vs var mı?

Sıcaklıklar gayet ideal, sıvı soğutma model nedir?

2 fanlı olduğunu tahmin ettim, bence sıcaklıkların bu sıcak günlere nazaran gayet güzel, bir şey yapmana gerek yok.

😁Kafama takılan bir soru daha var. Şimdi AIDA64 ile Ryzen Master'ı yan yana açtım AIDA64 de 48 gösteriyor Ryzen Master'de ise 43 derece. Bunlardan hangisi gerçek acaba.

Arctic Freezer 34 e-Sports Duo ile hız aşırtmalı kullandığım halde 70 derece civarı oluyor CP77'de. Stok işlemci ve 240'lık soğutma ile nasıl 65-70 derece alabiliyorsunuz?

Yani o yüzden soruyorum acaba yanlış yapılan bir şey mi var ya da yapılması gereken :)

Yani o yüzden soruyorum acaba yanlış yapılan bir şey mi var ya da yapılması gereken
Oda sıcaklığı, kasanın alabildiği hava, fanların pozisyounu ve gücü, soğutmanın ne tarafa baktığı, termal macunun orjinal olup olmadığı, pompanın işlemciye tam basıp basmaması gibi bir sürü değişken var her ne kadar stok kullansan da tabi silikon kalitesi var.

Oda sıcaklığı, kasanın alabildiği hava, fanların pozisyounu ve gücü, soğutmanın ne tarafa baktığı, termal macunun orijinal olup olmadığı, pompanın işlemciye tam basıp basmaması gibi bir sürü değişken var her ne kadar stok kullansan da tabii silikon kalitesi var.

Kasa bu şekilde.

Dosya Ekleri

• IMG_20240622_172516.jpg
    IMG_20240622_172516.jpg
    158,1 KB · Görüntüleme: 34
Kasa bu şekilde.
Sistem dizaynı gayet mantıklı yapılmış. Kasa kapağını açtığnızda sıcaklıklarda değişme olmuyorsa veya 1 derece filan oynuyorsa havalandırmanız başarılıdır. Oda sıcaklığının fazla olmadığını tahmin ediyorum termal macun idare etse bile sıvı soğutma performansı en büyük etken diye düşünüyorum.

Sistem dizaynı gayet mantıklı yapılmış. Kasa kapağını açtığnızda sıcaklıklarda değişme olmuyorsa veya 1 derece filan oynuyorsa havalandırmanız başarılıdır. Oda sıcaklığının fazla olmadığını tahmin ediyorum termal macun idare etse bile sıvı soğutma performansı en büyük etken diye düşünüyorum.

Oda ferah değil mecburen odada kalmak için vantilatör kullanıyorum. Malum İzmir gibi bir memlekette yaşıyoruz. Eğer kayda değer yapılması gereken bir şey varsa görüş ve önerilerinizi konu altına yazarsanız sevinirim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı