Süreci Gigabyte 3070 TI alarak tamamladım.
Arkadaşlar hepinize destekleri için teşekkür ederim. Bende bu konuyu açarken sizler gibi 6800xt 6900 xt yada en kötü 6700 xt diye düşüyordum. Yazanların hemen hemen hepside benimle aynı şekilde düşünüyordu.
Ancak ben düşündüğüm ve söylediğinizin aksine hareket ettim.
Bu karar değişikliğimde iki önemli sebep etkili oldu.
1. Sebep : Fiyat ; 7000 TL ye 18 Nisan itopya faturalı yani 18-19 ay garantisi devam eden ve söylenilene göre mining yapılmamış ve yaptığım testlerde de sorunu olmadığını düşündüğüm. Gigabyte 3070 Ti .
2. Sebep ; Konunun ilk mesajında yazdığım üzere PS4 pro dan PS5 e Kasım ayı kampanyaları ile geçiş yapmış olacağım. Olur da fırsat bulursam oyun işini genellikle Playstation ile yapıyorum .
Playstation zaten 2K ekran ile bana istediğim deneyimi fazlasıyla yaşatacaktır. 3070 Tİ ise bana ultra yüksekayarlarda olmasa bile yüksek ayarlarda iyi bir deneyimi en az 2-3 sene daha yaşatacaktır diye düşünüyorım. Koşullara göre sonrasında Nvidia 4000 serisine geçiş düşünüyorum.
Bunun dışında 4-6 ayda bir render video edit işim olursa da Nvidia yazılımda daha yardımcı ekipmanlara sahip diye düşünüyorum.
Özetle aklımı çelen en büyük sebep 7000 TL gibi bir fiyata 18 ay garantili 3070 Tİ bulmam oldu . Yoksa 10,500 e ikinci el 6900 xt ye yakındım.
3000-3500 TL kalan bütçemi 2 K Monitörü almak için kullanacağım. Onun içinde yaklaşık 7 - 7,5 TL bütçe kullanmayı düşünüyorum.
Xiaomi Mi curve 34 'inc ekran için kampanya kovalıyorum.
Desteğiniz ve kıymetli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.