R5 5600X ve B580 sistem God of War'da en düşük ayarlarda bile FPS düşmesi yaşanıyor

Dual channel olsa dahi düzelme olmayabilir, ekran kartı sonuçta driver sorunlarına sahip, zamanla düzelir ama ne zaman bilemeyiz. Bir de Intel platformu üzerinden 2560x1440 çözünürlülüğü yaratıp dener misin hocam, böyle bir seçenek yoksa CRU adlı programı indirip sanal 2560x1440 çözünürlülüğü oluşturup dener misin, ekran kartı kullanımı yine %55'lerde mi kalacak yoksa videodaki gibi %100 kullanım mı olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Monitör desteklemiyor maalesef ama anlamadim şimdi Uncharted 4 yükledim en düşük ayarda 30 FPS veriyor böyle giderse çöpe atarım bunu internetten bakiyorum milletinki tam performans benimki bitik.

Dual channel olsa dahi düzelme olmayabilir, ekran kartı sonuçta driver sorunlarına sahip, zamanla düzelir ama ne zaman bilemeyiz. Bir de Intel platformu üzerinden 2560x1440 çözünürlülüğü yaratıp dener misin hocam, böyle bir seçenek yoksa CRU adlı programı indirip sanal 2560x1440 çözünürlülüğü oluşturup dener misin, ekran kartı kullanımı yine %55'lerde mi kalacak yoksa videodaki gibi %100 kullanım mı olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Olmuyor usta bir turlu bak Uncharted 4 en düşük ayarda FSR açıyorum ona rağmen verdi FPS'ye bak en az 100 vermesi lazim.

Dosya Ekleri

• IMG_20250218_025632_481.jpg
    IMG_20250218_025632_481.jpg
    310,4 KB · Görüntüleme: 9
CRU adlı programda sanal çözünürlülük oluşturulabiliyor. NVIDIA, AMD uygulama üzerinden bile istersen 8K çözünürlülüğü oluşturabiliyorsun. Intel'in panelinde böyle bir şey yoksa AMD gibi o halde CRU adlı programı indirmen lazım ki 2K sanal çözünürlülük oluşturabil. Bunun destekleyip desteklememesi önemli değil, önemli olan bu işlemi yaptıktan sonra 2K'da test edebilecek olman.

CRU adlı programda sanal çözünürlülük oluşturulabiliyor. NVIDIA, AMD uygulama üzerinden bile istersen 8K çözünürlülüğü oluşturabiliyorsun. Intel'in panelinde böyle bir şey yoksa AMD gibi o halde CRU adlı programı indirmen lazım ki 2K sanal çözünürlülük oluşturabil. Bunun destekleyip desteklememesi önemli değil, önemli olan bu işlemi yaptıktan sonra 2K'da test edebilecek olman.

İnternetten izledim aynısını yaptim ama olmuyor çözünürlük değişmiyor.

İnternetten izledim aynısını yaptim ama olmuyor çözünürlük değişmiyor.

Intel Arc ekran kartları DirectX 11'de kötü performans veriyor. God of War ya da Days Gone gibi DX11 oyunları için DXVK kullanmanızı öneririm. Umarım ileride driver güncellemeleriyle DX11 performans sorunu düzelir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı