R5 5600X ve RX 6600 XT sisteme 550W yeterli olur mu?

HamzaAts

Hectopat
Daha fazla  
Kullandığım güç kaynağı;
Kullandığım ekran kartı;
Kullanacağım işlemci;

Sistemde 7 adet fan, Ryzen Wraith Prism CPU soğutucu, B450M S2H anakart, 8x2 3200MHz RAM, 500GB M.2 SSD, 2TB HDD var.

Yeterli ama TR2 S PSU'lar kaliteli değil, ilk etapta idare etmesi için kullandıktan sonra bütçe oluşunca değiştirmenizi tavsiye ederim.

Ucu ucuna yeter reddit'te biri hesaplamış 495W ihtiyaç duyuyor. Sizin PSU'da 12V kanalından 500-510 civarı falan verebilir anca ama param var diyorsan riske girmeye hiç gerek yok.

5800x ve 3060'ı 550 watt psu ile kullanıyorum, 8 yıllık bir psu. Kapasite olarak yeterli gelir ama kalitesine bir şey diyemem.

Ne gibi sorunlar oluşabilir?
İşlemciye kendi işlemcim ile takas yapıp son paramı vereceğim. Yani bir süre beni idare etmez mi?

Ne gibi sorunlar oluşabilir?

Stabilite, güç eksikliği, elektrik kesintisi sonrası sorunlar vs. Bunlar ekstrem durumlar, ama muhtemel olabilecek şeyler.

İlk etapta idare edebiliyorsanız, çok da düşünmeye gerek yok.

Stabilite, güç eksikliği, elektrik kesintisi sonrası sorunlar vs. bunlar ekstrem durumlar, ama muhtemel olabilecek şeyler.

İlk etapta idare edebiliyorsanız, çok da düşünmeye gerek yok.

Anladım bu PSU alınır mı sizce?

800 TL'lik ürün değil.
İkinci ele bakıyorsanız zaten Pylon, MWE V2 Bronze, Performance GD PSU'lar geliyor o bütçeye.

Örnek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…