R5 5600X ve RX 6800 sistem Forza'ya girer girmez kapanıyor

ratewell

Centipat
Daha fazla  
Sistemim RX6800.
R5 5600X.
32 GB RAM.
750W PSU son 1 haftada bilgisayar oyunun ortasındayken birkaç kapandı. Bugün Forza'ya girer girmez direkt kapandı açıp tekrar denedim ama menüye gelemeden yine direkt kapattı. Diğer oyunlarda olan kapanmalar yarım saat 40dk sonra oluyordu ama hepsi son 1 hafta içinde olan şeyler. Neden olabilir?

PSU arızalı olabilir yaşadığın sorunla birlikte garantiye göndermeni tavsiye ederim.

Bir sürü sebebi olabilir deneyip görmek lazım. Son zamanlarda bilgisayarına herhangi bir şey oldu mu veya yaptın mı?

Isınma problemi
Güç kaynağının bozulması
Sürücü sorunları
Disk sağlığı

Isınma sorunu varsa sıcaklıkları kontrol et. Gerekirse termal macunu ve soğutucunu değiştir.
Güç kaynağıyla ilgili bir arıza varsa elinde başka PSU varsa kontrol et. PSU'n dalgalanma yapıyor olabilir veya yeterli güç veremiyor olabilir.
Ekran kartındaki sürücüler sorun yaratıyor olabilir. DDU ile silip tekrar yüklemek sorunu çözebilir.
Diskinin sağlığı bitmiş olabilir. Diskinin sağlığına bazı programlarla bakabilirsin.

Selamlar,

Ekran Kartı VRAM olduğunu düşünüyorum ben tabi kesin olarak konuşmuyorum ama istersen FORZA oyununa girip kaç GB VRAM olunca oyundan atıyor kontrol et diğer oyunda kaç dakika kaldık dan sonra atıyor oyundan ve kaç GB VRAM kullanılırken atıyor.

3D FIRE STRIKE, testi yaparak kontrol edebilirsin.

Bazen oyun açılırken anlık sıcaklık artışı olabiliyor. O anlık artış sınırı geçiyorsa belki ondan kapanıyor olabilir. Yukarıdaki arkadaşların önerilerini denedikten sonra olmazsa bir de CPU'a undervolt yapıp deneyebilirsiniz.

Son zamanlarda bir şey olmadı. Hatta bugün 40 dakika kadar Red Dead Redemption 2 oynadım ve kapattım normal bir şekilde. Ama 1 saat önce kadar Forza Horizon 5’e girmeye çalıştığımda menüye bile gelemeden sistem direkt kapatıyor kendini. Normalde oyuna girdikten ve oynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra ekran kartı 65 dereceyi falan görüyor oyun boyuncada 70 dereceyi pek geçmiyor. PSU ile ilgili bir sıkıntı olabilir ama daha oyunu göremeden kapatması kendini güçle alakalı birşey yokmuş gibime geliyor.

Son zamanlarda bir şey olmadı. Hatta bugün 40 dakika kadar Red Dead Redemption 2 oynadım ve kapattım normal bir şekilde. Ama 1 saat önce kadar Forza Horizon 5’e girmeye çalıştığımda menüye bile gelemeden sistem direkt kapatıyor kendini. Normalde oyuna girdikten ve oynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra ekran kartı 65 dereceyi falan görüyor oyun boyuncada 70 dereceyi pek geçmiyor. PSU ile ilgili bir sıkıntı olabilir ama daha oyunu göremeden kapatması kendini güçle alakalı birşey yokmuş gibime geliyor.
Ya PSU ya da SSD patlamış senin dostum.
PSU ile ilgili olsa oyunu açtıktan 5-10 dakika sonra kapatması gerekmez mi? Dediğim gibi bugün 40 dakika kadar RDR 2 oynadım Ultra 2K grafiklerde. Ama hiç bir sıkıntı çıkarmadı. Forza’da ise hiç oyunu göremeden kapatıyor

Oyun dosyalarını doğrulama seçeneğini dene. Ekran kartının güncel olduğunu kontrol et. Eğer varsa oyun dosyalarında veya Windows Olay Görüntüleyicisinde Crash rapor dosyası olabilir. Pek bilgim yok o konuda. RDR2'de bu olayın olmayıp FH5'te olması da ayriyetten ilginç.

Forza’ da da daha önce problem çıkarmıyordu ama son bir kaç gündür sistemin kendini kapattığına şahit oldum. Bazen kapatmıyordu bazende aynı oyunu oynarken garip bi şekilde kapatıyordu. Yani PSU ile ilgili olsa bugün kapatmayan dün neden kapatsın? Yarın sabah daha detaylı test falan yapmaya çalışacağım.

RDR 2 oyununa girdikten 5-6 dakika sonra çektim değerler bu şekilde. Ama FH5’te oyunun grafiklerini bile göremeden sistem kendini kapatıyordu. Sorun PSU’dan bağımsız gibi geldi bana.

RDR 2 oyununa girdikten 5-6 dakika sonra çektim değerler bu şekilde. Ama FH5’te oyunun grafiklerini bile göremeden sistem kendini kapatıyordu. Sorun PSU’dan bağımsız gibi geldi bana.
Görseli yüklemiyor ama ben kendim yazayım.

GPU : 55 C - %97 kullanım - 180W Güç - %28 Fan hızı

Kullanılan VRAM : 7280 MB

CPU Sıcaklığı : 42 C

CPU Kullanımı : %50

RAM kullanımı : 12780

FPS : 85

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…