R5 5600X ve X570 sistemde 1-2 saniyelik donma oluyor

Shanverdy

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GeIL 16GB(2x8) Evo Spear AMD Edition 3000mhz CL16 DDR4 Ram
SSD veya HDD modeli
Kingston A2000 / Seagate Barracuda 1 TB
Ekran kartı
RX 6600 XT
Anakart
ASUS TUF Gaming X570-Plus
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Arkadaşlar öncelikle merhabalar, size bir konuda danışmak isterim. Son 1-2 aydır bilgisayarı açtıktan sonra 1 kereye mahsus olmak üzere 1-2 saniye boyunca donuyor ve bu donma esnasında görüntü takılırken ses de aynı şekilde bozuk ve cızırtılı geliyor. Sistem özelliklerimi bırakıyorum. Bu donma bilgisayarı her açtığımda 1 kere oluyor. Genelde açtıktan sonra yaklaşık 25-30 dakika sonra oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 1 yıldır falan oluyor hala aynı her açtığımda da olmuyor zaten olursa da bir kez olup bir daha olmuyor. Yani şiddetlenmiyor.
Bu donma sizdeki gibi şiddetlenmeden devam ederse pek can sıkan bir şey değil fakat şiddetlenirse farklı bir diske kurulum yapıp sorunun kaynağını doğruladıktan sonra garantiye göndermem gerekecek ve benim istemediğim durum da bu açıkçası.
Zannetmem, 1 değil de 2 olur max.
Ben de 2-3 hafta önce yaşadım aynı sorunu.
2sn diye kafaya takmadım.
Tamamdır hocam zaman ayırdığınız için teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

Sanmıyorum öyle olacağını. İlk defa olduğunda bende korkmuştum ancak daha fazla artmadığı için artık çok önemsemiyorum. RAM'leri falan çıkarıp taktım. SSD HDD çıkarım taktım bir şey değişmedi. Sanırım bu olay Ryzen işlemcilerde oluyor özellike Ryzen 5 de oluyor sanırım. Böyle bir sürü konu var.

Olay yazılımsal da olabilir. Driver falan.
Anakart belki.
OC yaptınız mı?

HDTune testi yapın.
Sorun çıkarsa SSD kaynaklı.
Çıkmazsa anakart ve driverlara bakalım.

En son ihtimal ramler veya işlemci.

HDTune Pro'u indirin ve çalıştırın.
Sonra da SS atın ne yapılması gerektiğini yazarım.

Tamamdır, hiç OC yapmadım bu arada bilginiz olsun.

Error scan testinin sonucunda hasarlı bir kısım görünmüyor hocam.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    20,9 KB · Görüntüleme: 31
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…