R5 5600X ve X570 sistemde 1-2 saniyelik donma oluyor

Shanverdy

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GeIL 16GB(2x8) Evo Spear AMD Edition 3000mhz CL16 DDR4 Ram
SSD veya HDD modeli
Kingston A2000 / Seagate Barracuda 1 TB
Ekran kartı
RX 6600 XT
Anakart
ASUS TUF Gaming X570-Plus
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Arkadaşlar öncelikle merhabalar, size bir konuda danışmak isterim. Son 1-2 aydır bilgisayarı açtıktan sonra 1 kereye mahsus olmak üzere 1-2 saniye boyunca donuyor ve bu donma esnasında görüntü takılırken ses de aynı şekilde bozuk ve cızırtılı geliyor. Sistem özelliklerimi bırakıyorum. Bu donma bilgisayarı her açtığımda 1 kere oluyor. Genelde açtıktan sonra yaklaşık 25-30 dakika sonra oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet anakart sürücülerimin tamamı güncel tekrar kontrol ettim.
Acaba sorun RAM veya işlemci mi?
Stres testi yapsanız, işlemci yük altında olursa sorun işlemci olabilir.
Olup olmadığını anlamak için 3DMark testi yapabilir veya arkada müzik açıkken Cinebench R23 testi yapabilirsiniz.

Acaba sorun RAM veya işlemci mi?
Stres testi yapsanız, işlemci yük altında olursa sorun işlemci olabilir.
Olup olmadığını anlamak için 3DMark testi yapabilir veya arkada müzik açıkken Cinebench R23 testi yapabilirsiniz.
Hocam sistem 1-2 ay önce garantiye gitmişti zaten ve oradan stres testi vesaire yapılarak gönderildi. Test sonuçları olması gerektiği düzeydeydi fakat bence benim söylemiş olduğum gibi ssd kaynaklı, sadece ara ara olduğu için tespit edilemiyor.

Hocam sistem 1-2 ay önce garantiye gitmişti zaten ve oradan stres testi vesaire yapılarak gönderildi. Test sonuçları olması gerektiği düzeydeydi fakat bence benim söylemiş olduğum gibi ssd kaynaklı, sadece ara ara olduğu için tespit edilemiyor.
Ama SSD arıza varsa bu ortaya çıkar.
Açtıktan sonra birden fazla kez oluyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı