R5 5600X vs R7 5700X

Marsil

Decapat
Daha fazla  
RAM
Hyperx 16 GB 3200 mhz CL16
Anakart
MSİ MPG X570S
Arkadaşlar merhaba, elimdeki Ryzen 5 3600 işlemcimi satmaya karar verdim. Yerine 5600X yahut 5700X işlemci almayı düşünüyorum. Bir arkadaşımdan 5700X'i 4500-TL'ye, 5600X'i ise 3400-TL'ye alma imkanına sahibim. Maddiyat yönünü ayarlayabilirim.
Ekran kartım 6700XT. Ancak ben önümüzdeki sene 6900XT seviyesinde bir ekran kartına geçiş yapacağım. Bilgisayarı sadece oyun ve eğlence amacıyla kullanıyorum. dolayısıyla 2-3 yıl beni rahatlıkla (bu kısım önemli) darboğaz vesaire olmadan götürecek bir işlemciye geçmeliyim. kararımı biraz çabuk vermeliyim. Yardımlarınız bekliyorum.
Sıvı soğutucu; Lian Li galahad 240mm.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki işlemcinin oyun performansları aynı ancak iki çekirdek daha lazımsa 5700X'e geçebilirsin.
Benim gibi bir kullanıcı için iki çekirdeğin daha lazım olduğu bir şey olur mu sizce?

İkisinin de oyun performansı aynı.
5600x'in fiyatı çok iyi kaçırma derim.
Hatta 3000 TL yaparsa daha iyi olur.
İndirebildiğin kadar aşağı çek bence fiyatını.
Fiyatın en son olacağı bu hocam.

Gördüğüm kadarıyla oyunlar karşısında her ikisinin TDP değeri birbirine yakın. 5700x biraz fazla tüketiyor. FPS değeri de aynı sayılır. İşlemci kullanım yüzdesi 5700x'te biraz daha düşük.Ancak Low 0.1 % değeri ne oluyor? Bu alanda ciddi farklar var.

Son düzenleme:
Gördüğüm kadarıyla oyunlar karşısında her ikisinin TDP değeri birbirine yakın. 5700x biraz fazla tüketiyor. FPS değeri de aynı sayılır. İşlemci kullanım yüzdesi 5700x'te biraz daha düşük.Ancak Low 0.1 % değeri ne oluyor? Bu alanda ciddi farklar var.
% 0.1 Low FPS en kötü performansa sahip binde birlik performansını temsil ediyor.
% 1 Low ise en kötü performansa sahip % 1'lik performansını temsil eder.

Henüz almadıysan Ryzen 5 5600x indirime girmiş. Sınırlı sayıda ürün için indirim var.

Henüz almadıysan Ryzen 5 5600x indirime girmiş. Sınırlı sayıda ürün için indirim var.
5700x'i aldım. Şu an için çok memnunum. Öneriniz için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı