Bahsettiğiniz şey Ryzen 7 5800X sanırım, CPU tabanlı etkinliklerde tabii ki fark yaşarsınız fakat anakartınız ve PSU'nuzun uyumlu olması gerek.
O biraz pahalı geliyor biraz daha götürmesi yeterli benim içinOnun yerine AM5 bir sisteme geçebilirsiniz.
Uyumludan kastım tak çalıştır yapabilirsiniz tabi ki ama anakartınızın VRM dereceleri çok yükseldiği zaman thermal throttle yaşayabilirsiniz.Uyumlu zaten bahsettiğim işlemcide 5800XT X değil.
Para israfı gibi gözüküyor şahsen:R5 5600X vs R7 5800XT.
Arasında çok fark olur mu, kullanan arkadaşlar var mı?
R7 5800XT geçeceğim, sıvı soğutucum var Artics marka.
Ryzen 3000 serisi ile piyasaya çıkmış, 5000 serisi ile geri gitmiş modeller. X versiyonların 100MHz ile ısıtılıp, önümüze koymuşlar. OC potansiyeli farkı yoksa tabi.XT modeli olduğunu yeni öğrendim, bu da benim ayıbım olsun.
Sıfır mı alacaksınız hocam 2. el mi? 5800XT'nin sıfırı 20000 TL falandı yanlış hatırlamıyorsam. O fiyata çok güzel bir AM5 sisteme geçebilirsiniz. 2. el almayı düşünüyorsanız almayın çünkü arada az fark var vereceğiniz paraya değmez. En iyisi AM5 bir sisteme geçmek.Uyumlu zaten bahsettiğim işlemcide 5800XT X değil.
O biraz pahalı geliyor biraz daha götürmesi yeterli benim için
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.