R5 5600X'den R7 5700x3D'ye geçilir mi?

Zelaroth

Kilopat
Arkadaşlar sorum başlıktaki gibidir. AM5'in daha güncel soket olduğunun farkındayım fakat anakartı, DDR5 RAM'i ve işlemcisi derken bütün bir soketi komple değiştirmek bana çok maliyetli olacak. En azından birkaç sene başım ağrımadan kullanmak istiyorum, öneri ve tavsiyelere açığım. Ek olarak, ekran kartım RTX 4070 Super ve 5600X'in en azından 1080p oyunculuk için çok besleyemediğini düşünüyorum. 2K monitör almaya kalksam o da bayağı pahalı malumunuz, yorum yapanlara şimdiden teşekkürler.

Geçilir. Maliyet göz önüne alındığında AM4 tarafında daha iyi bir yükseltme yok zaten.
Teşekkür ederim yorumunuz için, komple sistemi satışa koyup satmaya çalışsam zaten yılbaşı da kapıda zamlara her türlü yakalanacağım diye düşünüyordum, enazından işlemci yükseltmesi yapıp bir süre daha kullanayım diyorum.

Daha çok ne talep ettiğinize bağlı bir konu. Elinizdeki kart 4K kartı ve işlemciniz onu 4K'da rahat besleyebilir. Şu an için FHD oynamak amacınız varsa bana kalırsa uygun fiyatlı bir R7 5700 X3D fırsatı yakalayınca alınabilir hatta mantıklı bile olabilir.

İleriki yıllara yatırım olarak görüyorsanız AM5 sistem öneririm çünkü zamanla oyunlar da DDR5 RAM'ler ve PCI Express 5.0a göre optimize edilecektir.

Arkadaşlar sorum başlıktaki gibidir. AM5'in daha güncel soket olduğunun farkındayım fakat anakartı, DDR5 RAM'i ve işlemcisi derken bütün bir soketi komple değiştirmek bana çok maliyetli olacak. En azından birkaç sene başım ağrımadan kullanmak istiyorum, öneri ve tavsiyelere açığım. Ek olarak, ekran kartım RTX 4070 Super ve 5600X'in en azından 1080p oyunculuk için çok besleyemediğini düşünüyorum. 2K monitör almaya kalksam o da bayağı pahalı malumunuz, yorum yapanlara şimdiden teşekkürler.
Am4 kanadındaki olabilecek en iyi yükseltme olur yaparsanız.

Oyun için en iyi AM4 işlemci o değer zaten eğer çipset yükseltmesi yapmayacaksanız değer.

Daha çok ne talep ettiğinize bağlı bir konu. Elinizdeki kart 4K kartı ve işlemciniz onu 4K'da rahat besleyebilir. Şu an için FHD oynamak amacınız varsa bana kalırsa uygun fiyatlı bir R7 5700 X3D fırsatı yakalayınca alınabilir hatta mantıklı bile olabilir.

İleriki yıllara yatırım olarak görüyorsanız AM5 sistem öneririm çünkü zamanla oyunlar da DDR5 RAM'ler ve PCI Express 5.0a göre optimize edilecektir.
Ya esasen amacım 2k oyunculuk için düşünüyorum, ilk etapta işte işlemci yükseltmesi yapıp sonrasında ise monitör değişimi gibi bir süreç düşünüyorum ancak 1080p için şuanda mevcut işlemcim yetersiz, hatta benchmark testlerine göre 2k'da da bir tık sıkıntı yaratıyor gibi duruyor. AM5 için zam da kapıdayken sistemi satılığa koyup o satılana kadar zaten alacağım AM5 bileşenlerinin de fiyatlarının baya yükseleceğini düşünüyorum.
Am4 kanadındaki olabilecek en iyi yükseltme olur yaparsanız.
Ben de öyle düşünüyorum açıkçası, enazından RTX 5000 serisine geçme gibi bir düşüncem olsa da başımı ağrıtmaz herhalde düşündüğüm işlemci.

Oyun için en iyi AM4 işlemci o değer zaten eğer çipset yükseltmesi yapmayacaksanız değer.
Şuan için AM5 yükseltmesi maalesef bütçemi aşıyor enazından birkaç sene başım ağrımadan kullanayım düşüncesindeyim açıkçası, teşekkür ederim yorum için.
Geçilir tabi ki de. Hazır şu an zaten fiyatı alınabilir seviyedeyken al memnun kalırsın.
Sağ olun, izlediğim videolarda gerek akıcılık konusunda gerek işlemci önbelleği gerektiren oyunlar ve diğer konularda baya fark vardı mevcut işlemcim ile arasında, o sebeple düşündüm ben de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı