R5 5600X'den R7 5700x3D'ye geçilir mi?

O zaman son nokta yine sizde bitiyor daha doğrusu bütçede. Bence alın 2. el güvenilir bir R7 5800x3D bakın keyfinize. Elinizdeki işlemci de kfg durumunda göre 3000₺ bandında satılabilir.

Ya esasen amacım 2K oyunculuk için düşünüyorum, ilk etapta işte işlemci yükseltmesi yapıp sonrasında ise monitör değişimi gibi bir süreç düşünüyorum ancak 1080p için şu anda mevcut işlemcim yetersiz, hatta benchmark testlerine göre 2K'da da bir tık sıkıntı yaratıyor gibi duruyor. AM5 için zam da kapıdayken sistemi satılığa koyup o satılana kadar zaten alacağım AM5 bileşenlerinin de fiyatlarının bayağı yükseleceğini düşünüyorum.

Ben de öyle düşünüyorum açıkçası, enazından RTX 5000 serisine geçme gibi bir düşüncem olsa da başımı ağrıtmaz herhalde düşündüğüm işlemci.

Şu an için AM5 yükseltmesi maalesef bütçemi aşıyor enazından birkaç sene başım ağrımadan kullanayım düşüncesindeyim açıkçası, teşekkür ederim yorum için.

Sağ olun, izlediğim videolarda gerek akıcılık konusunda gerek işlemci önbelleği gerektiren oyunlar ve diğer konularda bayağı fark vardı mevcut işlemcim ile arasında, o sebeple düşündüm ben de.

Hocam zaten darboğaz yapmıyor başım ağrımasın diye işlemci yükseltmesi yapmayın şimdi kenarda biriktirin AM5'e bir plan yapacaksan.

O zaman son nokta yine sizde bitiyor daha doğrusu bütçede. Bence alın 2. el güvenilir bir R7 5800x3D bakın keyfinize. Elinizdeki işlemci de kfg durumunda göre 3000₺ bandında satılabilir.
Onların fiyatları da sıfırlarıyla yarış atar vaziyetteydi maalesef, biraz bakınmıştım da ikinci el fiyatlandırmalar baya tuzlu.
Hocam zaten darboğaz yapmıyor başım ağrımasın diye işlemci yükseltmesi yapmayın şimdi kenarda biriktirin AM5'e bir plan yapacaksan.
İleriye yönelik tabi öyle bir hedefim var, bu belki AM5 olmaz AM6 olur ama illa yeni soket yapısına geçiş yapıcam fakat şu da bir gerçek yılbaşından sonra elimdeki para da zamlar karşısında değer kaybedecek ve şuan atıyorum belli fiyata alabildiğim ürünler de zam yiyince o zam oranında yine para koymam da gerekecek.

Onların fiyatları da sıfırlarıyla yarış atar vaziyetteydi maalesef, biraz bakınmıştım da ikinci el fiyatlandırmalar bayağı tuzlu.

İleriye yönelik tabii öyle bir hedefim var, bu belki AM5 olmaz AM6 olur ama illa yeni soket yapısına geçiş yapacağım fakat şu da bir gerçek yılbaşından sonra elimdeki para da zamlar karşısında değer kaybedecek ve şu an atıyorum belli fiyata alabildiğim ürünler de zam yiyince o zam oranında yine para koymam da gerekecek.

Hocam yatırım tavsiyesi değil ama taş benzeri dünyevi kaynaklar paranızı kötülüklerden koruyabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı