R5 5600X'e nasıl bir UV yapılmalı?

Max Caulfield

Kilopat
Makaleler
7
Daha fazla  
İşlemci
R5 5600X
İşlemci ısınıyor. Soğutma alacak param yok. Soğuması için nasıl undervolt yapmalıyım Ryzen Master üzerinden? Ryzen Master üstünden olmak zorunda. Soğur mu işlemcim?

Stok soğutucu mu? Direkt CPB de kapayabilirsin daha serin olur.

5600X'in performansını biraz düşürerek de UV yapılabilir, aynı tutarak da. Aynı tutarak OC yapmak belki biraz zor olabilir ama 100-200MHz'ten feragat edersen daha iyi bir UV yapabiliriz. Tabii istemene bağlı bu.

5600X'in performansını biraz düşürerek de UV yapılabilir, aynı tutarak da. Aynı tutarak OC yapmak belki biraz zor olabilir ama 100-200MHz'ten feragat edersen daha iyi bir UV yapabiliriz. Tabii istemene bağlı bu.
@Sir Benjamin sağlamından bir UV olursa güzel olur. Performansı bitirmesin yeter ki. CPB kapanmıyor OEM sistem olduğundan.

Güzelinden bir UV olursa iyi olur. Yazın ortasına kadar idare etse yeter. Sonra Snowman T6 Ultra alacağım. @Sir Benjamin hocam, yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

GHz değerleri ile oynayabiliyor musun? 4.3-4.4GHz All-Core bandında UV biraz daha kolay olur, veya istersen 4.2GHz de olabilir. Sana kalmış, GHz düşürdükçe daha iyi bir UV yaparız.

GHz değerleri ile oynayabiliyor musun? 4.3-4.4GHz All-Core bandında UV biraz daha kolay olur, veya istersen 4.2GHz de olabilir. Sana kalmış, GHz düşürdükçe daha iyi bir UV yaparız.
@Sir Benjamin UV işlerinden anlamıyorum. Nasıl yapacağım? Ama BIOS'tan neredeyse hiçbir şey yapamıyorum. İyi bir UV yapın bana yeter hocam.

UV için silikon kalitesi de önemli, silikonun iyi olur benim gibi 4.4GHz'e 1.225v verirsin kötü silikonun olur 1.4v bile kabul etmez.

Voltaj GHz ile doğrudan orantılı, önce 4.4GHz'e işlemciyi sabitle. Sonrasında 1.3v dene, sonra kaydedip çık ve Prime95 veya AIDA64 sadece FPU testi başlat.

UV için silikon kalitesi de önemli, silikonun iyi olur benim gibi 4.4GHz'e 1.225v verirsin kötü silikonun olur 1.4v bile kabul etmez.

Voltaj GHz ile doğrudan orantılı, önce 4.4GHz'e işlemciyi sabitle. Sonrasında 1.3v dene, sonra kaydedip çık ve Prime95 veya AIDA64 sadece FPU testi başlat.
Çok teknik konuşuyorsunuz. Bunları nasıl yapacağım?

Bunları söylemem lazım, yoksa UV yapamayız.

BIOS'un nasıl fotoğraf atar mısın? OEM bir sistemde bilmiyorum nasıl bir BIOS çıkar karşıma, en azından GHz düşürmek için "Core Frequency" veya ona benzer bir isimde bir ayar var mı?

Çok teknik konuşuyorsunuz diyince şimdi nasıl konuşacağımı şaşırdım. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı