R5 560X ve RX 590'lı sistem kendi kendine reset atıyor

Laprendis

Decapat
Daha fazla  
AMD Ryzen 5 5600X işlemci.
Sapphire RX590 ekran kartı.
16 GB 3000MHz RAM.
600W PSU.
MSI B450M Pro-VDH Plus.
1 TB Seagate HDD.
240 GB Adata SSD.

Yukarıda belirttiğim gibi bir sisteme sahibim, bilgisayar TFT oynarken veya Apex oynarken kendi kendine bir anda reset atıyor. Sanki biri gelip reset tuşuna basıyormuş gibi. Herhangi bir aşırı sıcaklık artışı gözlemlemedim ekran kartında ve işlemcide. Bunun sebebi sizce nedir? Ayrıca sistem yeni temizlendi termal macun vs Arctic marka iyi bir termal macun ile yenilenmişti hatta. Bana donanımdan çok yazılımsal bir problem gibi geliyor ama HDD eski bayağı ondan kaynaklı oluyor olabilir mi? Fakat şunu da belirtmeliyim ki TFT oyunu SSD de kurulu yani HDD kullanmıyor oynarken. Apex ise HDD'ye kurulu. Sizce format atsam düzelir mi veya yapmam gereken bir test varsa yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.

Verdiğiniz bilgiler sorunu tespit etmek adına yetersiz. Afterburner ile oynarken sıcaklık değerlerini takip edin. Ya da sırasıyla bileşenlere stres testi yapıp kapanıp kapanmayacağını gözlemleyin, bu işlemi yaparken de mutlaka sıcaklıkları kontrol edin.

PSU modeli nedir?

POWER BOOST VK-G3902S RGB 600W 80+ zamanında satın aldığım sistemde kasaya dahil olan bu psu idi değiştirmedim​

Verdiğiniz bilgiler sorunu tespit etmek adına yetersiz. Afterburner ile oynarken sıcaklık değerlerini takip edin. Ya da sırasıyla bileşenlere stres testi yapıp kapanıp kapanmayacağını gözlemleyin, bu işlemi yaparken de mutlaka sıcaklıkları kontrol edin.
stres testi nerden yapabilirim daha önce hiç yapmadım ve afterburner ın nedense düzgün çalıştığını düşünmüyorum ama yine de sürekli oradan takip ediyorum ekran kartı 69 dereceyi geçmedi

Power Boost VK-G3902s RGB 600W 80+ zamanında satın aldığım sistemde kasaya dahil olan bu PSU idi değiştirmedim​

Stres testi nereden yapabilirim daha önce hiç yapmadım ve Afterburner'ın nedense düzgün çalıştığını düşünmüyorum ama yine de sürekli oradan takip ediyorum ekran kartı 69 dereceyi geçmedi.

Markayı çok duymadım. Pek güvenilir gibi gelmedi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı