R5 7500 sisteme ekran kartı önerisi

Bütçe
10.000-25.000₺
AMD teknoloji konusunda geri kaldı benim görüşümde. Es kaza bir RTX veya DLSS denk bir şey çıkartsın bugün basacağım parayı alacağım.

Hocam sistemin güzel aslında acele etmene ve stress yapmana gerek yok termal bakım sistemini kurtarı diye düşünüyorum.
Drop vs sorunu varsa muhtemelen ısınıyor.

Hocam sistemin güzel aslında acele etmene ve stress yapmana gerek yok termal bakım sistemini kurtarı diye düşünüyorum.

Drop sorunu yok sıcaklıklar da dediğim gibi.

Ekran Kartı 70-78
İşlemci maximum 80 oyunda 65 70

Vallahi sıvı soğutmadan gelen termal macunu sürdüm. Eve gidince tekrar süreceğim. Bana normal dediler ben de normal kabul ettim. 5.0GHz'de çalışıyor. PBO kapalı.

Ne kadar süre önce yaptınız bu işlemi.

Ne kadar süre önce yaptınız bu işlemi.

İşlemciyi aldığım gün yaptım. Tam 1 ay önce aldım. Belki az sürmüşümdür kontrol ederim eve gidince. Ben pompa bozulmasından şüphelendim ama fışır fışır ses de geliyor özellikle açınca. Ondan dolayı bozulmamıştır diye düşünüyorum ki alalı çok az oldu.

İşlemciyi aldığım gün yaptım. Tam 1 ay önce aldım. Belki az sürmüşümdür kontrol ederim eve gidince. Ben pompa bozulmasından şüphelendim ama fışır fışır ses de geliyor özellikle açınca. Ondan dolayı bozulmamıştır diye düşünüyorum ki alalı çok az oldu.

BIOS'a girip oradan fanların hızını Full yapip bir furmak testi yap bir bakalim sorun neymiş.

Drop yok ama hantallaşma oluyordu. En son hızlandıracağım diye delirdim. Windows 10'a döndüm. SSD Testi yaptım 60 65 derece oluyor yükte. 3500 MB okuma hızı gayet doğru şekilde veriyor.

Pompandan sıvı sesi geliyorsa çalısıyordur.

BIOS'a girip oradan fanların hızını Full yapip bir furmak testi yap bir bakalim sorun neymiş.
Sıvı soğutmanın fanını fullde kullandım bir ara aynıydı. Pompayı otomatikte kullanıyordum tam yükte kullan dediler öyle yaptım.

Bundan önceki işlemcim R5 3600dü.

İlk aldığımda OCCT testinde 60dereceyi geçmiyordu. Sonra değişti. 72 dereceler 80 dereceler görmeye başladı.

Sıvı soğutmanın fanını Full'de kullandım bir ara aynıydı. Pompayı otomatikte kullanıyordum tam yükte kullan dediler öyle yaptım.

Akşam müsait zamanda iyice detaylı bakalım muhtemelen ya SSD ya da islemci kaynaklı diye tahmin ediyorum( sıcaklık)

Sıvı soğutmanın fanını Full'de kullandım bir ara aynıydı. Pompayı otomatikte kullanıyordum tam yükte kullan dediler öyle yaptım.

İlk aldığımda OCCT testinde 60dereceyi geçmiyordu. Sonra değişti. 72 dereceler 80 dereceler görmeye başladı.

Herhangi bir mevsim değisikliginde olduysa bir şey diyemem ama arada cok sıcaklık farkı yoksa bir şey yolunda gitmiyordur.
(Overclock veya Boost acikmi)

Akşam müsait zamanda iyice detaylı bakalım muhtemelen ya SSD ya da islemci kaynaklı diye tahmin ediyorum( sıcaklık)

Herhangi bir mevsim değisikliginde olduysa bir şey diyemem ama arada cok sıcaklık farkı yoksa bir şey yolunda gitmiyordur.

OC yok CPB açık

Telefondan giriyorum, yanlışlıkla spam atmışım kusura bakmayın.

Ekran Kartı konusunda daha bekliyeyim mi o zaman?
NVIDIA iyi bir kart çıkartır da AMD sürpriz yapar mı acaba?

Windows 11 konusunda o hantallaşma ondan mıdır?

Bu arada monitörüm 1080p 144hz. İlerleyen zamanda 2k 144 hz veya 1080p 240hz şeklinde değiştirebilirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı