R5 7500F 60 wattı geçmiyor

Ugurcam19

Kilopat
Selamlar işlemcim Valorant BF1 Delta Force gibi işlemci odaklı oyunlarda 60 wattı geçmiyor. Nedeni ne olabilir? FPS olarak bir sıkıntım yok ve 60 wattı geçmediği için çok serin çalışıyor. Aklıma takıldı geçmemesi sorun ne olabilir?

Selamlar işlemcim Valorant BF1 Delta Force gibi işlemci odaklı oyunlarda 60 wattı geçmiyor. Nedeni ne olabilir? FPS olarak bir sıkıntım yok ve 60 wattı geçmediği için çok serin çalışıyor. Aklıma takıldı geçmemesi sorun ne olabilir?
Oyunlarda pbo ve oc ile bile 60'i gecemeyebilirsin, benchmark testi yaparsan gecersin. Stock ayarlarda kullaniyorsan ppt 88-90 watt'i gecmez. Pbo acarsan 100 watt'i gecebilir.

Bu islemciler oldukca verimliler ve guce ac degiller. Bf 1'de islemcim (ryzen 5 7600) 50 dereceyi gecmiyor, nispeten eski bir oyun artik gerci, pek bir kistas olamaz.

1735599231817.png

Oyunlarda PBO ve OC ile bile 60'i gecemeyebilirsin, benchmark testi yaparsan gecersin. Stock ayarlarda kullaniyorsan ppt 88-90 Watt'i gecmez. PBO acarsan 100 Watt'i gecebilir.

Bu islemciler oldukca verimliler ve guce AC degiller. BF 1'de islemcim (Ryzen 5 7600) 50 dereceyi gecmiyor, nispeten eski bir oyun artik gerci, pek bir kistas olamaz.

Eki Görüntüle 2385380

Normal mi yani hocam? İzlediğim test videolarında geçiyor da ondan aklıma takıldı.

Cinebench r23'u yaptiktan sonra hwinfo sonuclariyla birlikte iletin skorlarinizi.

Ek olarak kullandiginiz takip araci hangisi, watt icin hangi metrige bakiyorsunuz?

Cinebench R23'u yaptiktan sonra HWiNFO sonuclariyla birlikte iletin skorlarinizi.

Ek olarak kullandiginiz takip araci hangisi, watt icin hangi metrige bakiyorsunuz?

MSI Afterburner kullanıyorum. 1 saat sonra evde olacağım o zaman testi yapıp ileteceğim. Bir de test yaparken nasıl yapmalıyım? Kullanmayı bilmiyorum Cinebench'i.

Cinebench R23'u yaptiktan sonra HWiNFO sonuclariyla birlikte iletin skorlarinizi.

Cinebench dışında bir şey ile test edebilir miyim? Uygulama bilgisayarıma inmiyor hata veriyor.

Son düzenleme:
MSI Afterburner kullanıyorum. 1 saat sonra evde olacağım o zaman testi yapıp ileteceğim. Bir de test yaparken nasıl yapmalıyım? Kullanmayı bilmiyorum Cinebench'i.

Cinebench dışında bir şey ile test edebilir miyim? Uygulama bilgisayarıma inmiyor hata veriyor.
Hatadan kastiniz nedir?

Minimum test duration off deyip multi core test'i icin start'a tiklayacaksiniz. Cpu Package Power ve CPU Ppy metriklerine bakacaksiniz yuk altinda hwinfo'dan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı