R5 7500F hazır sisteme anakart önerisi

• Konuyu başlatan 763298
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 686

763298

Zeptopat
RAM
Corsair Vengeance 32GB (2x16) 5600MHz CL40 DDR5
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F MPK

Linkteki hazır sistemi almayı düşünüyorum. 2x16 RAM, hava soğutucu, 2TB SSD, 750W kasa değişiklikleri yaptım. Özelleştirme ile anakart tavsiyesi olan var mı ya da anakart değiştirmeye gerek yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
OC yapmayacaksan çokta şart değil anakart değişimi. Hangi hava soğutucuyu seçtin? oradakiler fahiş bildiğin.

Çok gerek olduğunu düşünmüyorum ama OC yapacaksanız vb. B650 tercih edilebilir.

OC yapmayacaksan çok da şart değil anakart değişimi. Hangi hava soğutucuyu seçtin? Oradakiler fahiş bildiğin.

OC yapmakla ilgili bir bilgim yok. SSD olarak da 1 TB az olabilir düşüncesiyle 2TB Corsair MP600 düşünmüştüm. Hava soğutucu da Cooler Master Hyper 212 Halo Black Edition seçmiştim (2.167 TL). Siz ne önerirsiniz?

OC yapmakla ilgili bir bilgim yok. SSD olarak da 1 TB az olabilir düşüncesiyle 2TB Corsair MP600 düşünmüştüm. Hava soğutucu da Cooler Master Hyper 212 Halo Black Edition seçmiştim (2.167 TL). Siz ne önerirsiniz?
Hocam o kadar pahalı bir şeye gerek asla yok. Ve 1TB SSD de bence yeter. Soğutucu olarak AG400 alın uygundan. Fazla masraf yapmayın.

Çok gerek olduğunu düşünmüyorum ama OC yapacaksanız vb. B650 tercih edilebilir.
Mevcut anakartın tek m2 ssd slotu olması vb. eksiklikleri ciddi bir dezavantaj mıdır? Ayrıca ilerde ekran kartı veya işlemci değişikliklerinde anakartın önemi çok mudur bana herhangi bir engel çıkarır mı?

Hocam o kadar pahalı bir şeye gerek asla yok. Ve 1TB SSD de bence yeter. Soğutucu olarak AG400 alın uygundan. Fazla masraf yapmayın.
Soğutucu önerinizi dikkate alacağım teşekkürler. Ssd girişi tek olduğu için 1 tb konusunda kararsız kaldım siz ne dersiniz.

Mevcut anakartın tek M.2 SSD slotu olması vb. eksiklikleri ciddi bir dezavantaj mıdır? Ayrıca ileride ekran kartı veya işlemci değişikliklerinde anakartın önemi çok mudur bana herhangi bir engel çıkarır mı?

Soğutucu önerinizi dikkate alacağım teşekkürler. SSD girişi tek olduğu için 1 TB konusunda kararsız kaldım siz ne dersiniz?

Yani elbette bir dezavantaj ama her şeyin de bir çözümü var. SATA SSD veya HDD takabilirsiniz. İşlemci ve ekran kartı değişimlerine gelince AM5 soket bir anakart olduğu için ve AMD bu sokete 3 4 yıl boyunca yatırım yapacağını hesaba katarsak önümüzdeki yıllarda çıkan işlemcilerin neredeyse tamamını takabilirsiniz. Şu anda Ryzen 7 7800x3D veya Ryzen 9 7950X gibi en güçlü işlemciler olarak anılan işlemcileri bu anakarta takabilirsiniz.

Yani elbette bir dezavantaj ama her şeyin de bir çözümü var. SATA SSD veya HDD takabilirsiniz. İşlemci ve ekran kartı değişimlerine gelince AM5 soket bir anakart olduğu için ve AMD bu sokete 3 4 yıl boyunca yatırım yapacağını hesaba katarsak önümüzdeki yıllarda çıkan işlemcilerin neredeyse tamamını takabilirsiniz. Şu anda Ryzen 7 7800x3D veya Ryzen 9 7950X gibi en güçlü işlemciler olarak anılan işlemcileri bu anakarta takabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim.

Mevcut anakartın tek m2 ssd slotu olması vb. eksiklikleri ciddi bir dezavantaj mıdır? Ayrıca ilerde ekran kartı veya işlemci değişikliklerinde anakartın önemi çok mudur bana herhangi bir engel çıkarır mı?

Soğutucu önerinizi dikkate alacağım teşekkürler. Ssd girişi tek olduğu için 1 tb konusunda kararsız kaldım siz ne dersiniz.
Bence yeter, oyun için 1TB. 10 tane yükleyecek halin yok ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı