R5 7500F için ASUS Prime B650M-K alınır mı?

Ekstra 1 tane M.2 slotu. M.2_3, bant genişliğini PCIEX16_2 ile paylaşır. M.2_3 doldurulduktan sonra PCIEX16_2 askıya alınacaktır.
  • Ses kapağı.
  • Eşsiz de-pop devresi.
* HDA bant genişliğindeki sınırlamalar nedeniyle, 7.1 çevresel ses için 32-Bit/192 KHz desteklenmez.
** 7.1 Surround ses ses çıkışını desteklemek için ön panelde bir HD ses modülüne sahip bir kasa gereklidir.
Ekstra 1 tane kasa fanı başlığı.
Fan Xpert 4
TUF B650M Plus'ta bu üstteki özellikler yok. Fan Xpert 2+ var sadece. Kalan tüm özellikler aynı.

ATX olduğu için daha büyük. Bu sayede daha rahat montaj yapabilirsin. Kalın ekran kartları kablolarla sıkışmamış olur.

Phantom Spirit montaj konusunda hem ATX hem mATX olanda sıkıntı olmaz değil mi?

Kullandığım ikili: ASUS TUF Gaming B650M-E Wi-Fi - Thermalright Peerless Assassin 120 Black. Sorun yok.

Teşekkürler. Plus ile Wi-Fi olan iki üründe hemen hemen aynı fiyattalar hocam hangisi son tercih olmalı.

Anakarttan kaynaklı soğutucunun RAM'lere değeceğini sanmıyorum. Zaten yanlış hatırlamıyorsam Patriot RAM'ler ile Phantom Spirit kullanan arkadaşlar görmüştüm. Lancool 216 zaten büyük bir kasa sorun olacağını düşünmüyorum. Sadece Micro ATX anakart alırsanız ekran kartı takıp çıkartması zor olur. Zamanında sırf 700 TL daha verip ATX olanını almadığım için pişman olmuştum bu yüzden.

Teşekkürler. Plus ile Wi-Fi olan iki üründe hemen hemen aynı fiyattalar hocam hangisi son tercih olmalı.
PLUS olan daha iyi.

Micro atx anakartta kalın gpu kullanmak. 🙂
IMG_2216.jpeg

Son düzenleme:
Anakarttan kaynaklı soğutucunun RAM'lere değeceğini sanmıyorum. Zaten yanlış hatırlamıyorsam Patriot RAM'ler ile Phantom Spirit kullanan arkadaşlar görmüştüm. Lancool 216 zaten büyük bir kasa sorun olacağını düşünmüyorum. Sadece Micro ATX anakart alırsanız ekran kartı takıp çıkartması zor olur. Zamanında sırf 700 TL daha verip ATX olanını almadığım için pişman olmuştum bu yüzden.

Plus olan daha iyi.

Micro ATX anakartta kalın GPU kullanmak. 🙂
Eki Görüntüle 2402404

Bütçeye göre akşam siparişi vereceğim hocam ATX veya mATX. Herkese teşekkürler yardımları için.

Bahsettiğim Wi-Fi'li dediğim üründe buydu hocam @bluerr https://www.amazon.com.tr/B650M-PLUS-2-5Gbit-desteği-PROTECTION-Armoury/dp/B0BHHVLN34/ref=mp_s_a_1_1?dib=eyJ2IjoiMSJ9.8t8w8n2gFV7_koeXIcsZ52O3fzWu0b69O5ayCHNRn0ARxH5fzSRmNILxvkJ2LBovYvhAnDJSN6J4dLI0jVyzQWRE0dtykquyymdd3MRd-fuVQs4ImtMXH6qFqc6aJDI6TofKa_HwHRFKo9PTGRo8-as5QJYrF2bJtTB9Fj-As-OuYx1GqBn0Er01L1UlopTneg7huxfbyjns30Fh6dXu5A.au-xPWAHlursP24M-4y1nJ2ZSpaxiSUjYTQZQ18CUpc&dib_tag=se&keywords=asus+tuf+gaming+b650m-plus&qid=1737375258&sr=8-1

Hocam birisi B650M Plus biri düz B650 Plus. Farkları var mı yok mu?

Düz B650 Plus olanı ATX. Üstte yazdığım ek özellikler var. Hemen hemen aynı anakart ama daha iyisi. M harfi olunca Micro ATX anlamına geliyor. Bir tık kırpılmış versiyon oluyor.

Daha uyguna satan satıcılarda var.

Düz B650 Plus olanı ATX. Üstte yazdığım ek özellikler var. Hemen hemen aynı anakart ama daha iyisi. M harfi olunca Micro ATX anlamına geliyor. Bir tık kırpılmış versiyon oluyor.

Daha uyguna satan satıcılarda var.

O zaman son attığınız olan anakartı ve bahsettiğim RAM ile soğutucuyu sipariş veriyorum hocam. Çok sağ olun.

Sizin de 7500F ile ASUS B650M-K kullandığınızı gördüm imzanızda bir sıkıntı yaşadınız mı hiç. Açılış süreleri falan nasıl. Bütçem var açıkçası arkadaşların attığı ASUS modeli akşam biraz daha araştırıp sipariş verebilirim ama sizin kullandığınız anakartta işimi görürse eğer o parayı ekran kartınada harcayabilirim.

Açılış süresi iyi, benim RAM'ler 7000 MHz olmasına rağmen sorun yaşamadım.

Ama dediğim gibi bu bütçelere güzel b850 de varken diğer modellere bakmazdım zaten 7500f için fazla bile sadece daha ileriye dönük olur.

Açılış süresi iyi, benim RAM'ler 7000 MHz olmasına rağmen sorun yaşamadım.

Ama dediğim gibi bu bütçelere güzel B850 de varken diğer modellere bakmazdım zaten 7500F için fazla bile sadece daha ileriye dönük olur.

AIDA64 Extreme ile RAM testi yapar mısınız? Gecikme kaç çıkacak merak ediyorum. 7000MHz RAM'lerde kesin 1:2 mod da çalışacaktır, gecikme kaç olacak merak ediyorum doğrusu.

B
AIDA64 Extreme ile RAM testi yapar mısınız? Gecikme kaç çıkacak merak ediyorum. 7000MHz RAM'lerde kesin 1:2 mod da çalışacaktır, gecikme kaç olacak merak ediyorum doğrusu.
Ben el ile timing ayarladığım için düşüktür, pc ye geçersem atarım. Zaten asusun biosda oto profilleri var 6000 6200 vs oradan da yapıyorum onu yapınca 1:1 mod da kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı