R5 7500F için ASUS Prime B650M-K alınır mı?

PSU bağlantısı alışılmış kasalara göre farklıymış hocam 207'nin değişik bir şey yapmışlar hoş duruyor.

Server olarak kullanılan PC'lerde böyle uzatıcı var ben tercih etmezdim çift kablo çok sağlıklı değil.
Sırf bu yüzden bile elerdim.
Gerekirse daha ucuz bir alternatife yönelip yukarıdaki B850 olan modeli alırdım.
Büyük mesh bir kasa yeterli zaten çok özel beyaz akvaryum kasa vs bir sistem de aramıyorsun zaten.

Server olarak kullanılan PC'lerde böyle uzatıcı var ben tercih etmezdim çift kablo çok sağlıklı değil.
Sırf bu yüzden bile elerdim.
Gerekirse daha ucuz bir alternatife yönelip yukarıdaki B850 olan modeli alırdım.
Büyük mesh bir kasa yeterli zaten çok özel beyaz akvaryum kasa vs bir sistem de aramıyorsun zaten.

Hocam kasa konusunda lancool 216 alacağım gibi biraz kafamı karıştırdı o PSU kablo işi hiç bulaşmama kararı aldım. B850 anakart veya arkadaşların önerdiği ASUS anakartlar fazla değil mi 7500F için acaba? İşlemciden pahalılar çünkü. OC falan ve ileride farklı bir CPU'da düşünmüyorum.

Hocam kasa konusunda lancool 216 alacağım gibi biraz kafamı karıştırdı o PSU kablo işi hiç bulaşmama kararı aldım. B850 anakart veya arkadaşların önerdiği ASUS anakartlar fazla değil mi 7500F için acaba? İşlemciden pahalılar çünkü. OC falan ve ileride farklı bir CPU'da düşünmüyorum.

Elbette ileride zen 6 vs bir işlemciye geçmeyeceksen tabii ki 3-4 bin TL'lik bir anakart bile işini görecektir.
Bayağı iyi anakart fiyatta rakibi yok.
Ama uzun yıllar kullanacaksan da 7500TL yerine 8 civarına gen 5 X16 slotlu bir anakartı tercih ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

OC falan ve ileride farklı bir CPU'da düşünmüyorum.

OC düşünmüyorsan zaten en ucuz B650 ile 7950X i rahat kaldırır. Ryzen sunucu satan arkadaşlarım var şirket sahibi 2-3 yıldır hiç kapanmadan full çalışıyor cihazlar insanların dediği gibi ucuz anakartlar vs pek gerçekçi değil bunlar dayanıklı cihazlar.

Elbette ileride zen 6 vs bir işlemciye geçmeyeceksen tabii ki 3-4 bin TL'lik bir anakart bile işini görecektir.
Ama uzun yıllar kullanacaksan da 7500TL yerine 8 civarına gen 5 X16 slotlu bir anakartı tercih ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sizin de 7500F ile ASUS B650M-K kullandığınızı gördüm imzanızda bir sıkıntı yaşadınız mı hiç. Açılış süreleri falan nasıl. Bütçem var açıkçası arkadaşların attığı ASUS modeli akşam biraz daha araştırıp sipariş verebilirim ama sizin kullandığınız anakartta işimi görürse eğer o parayı ekran kartınada harcayabilirim.

OC düşünmüyorsan zaten en ucuz B650 ile 7950X i rahat kaldırır. Ryzen sunucu satan arkadaşlarım var şirket sahibi 2-3 yıldır hiç kapanmadan full çalışıyor cihazlar insanların dediği gibi ucuz anakartlar vs pek gerçekçi değil bunlar dayanıklı cihazlar.

Maalesef en ucuz B650 kartlar yeterli olmuyor bazen, AMD'ye göre yeterli olmalı her B650 chipsetli anakart fakat vendorlar kendilerince VRM power limit koyabiliyorlar. MSI B650M-B (90 watt limit var), Gigabyte b650m s2h (overclockable değil) vs. bunun örnekleri.

Günlük kullanımda her b650 anakart tercih edilebilir ve kullanılabilir, ne kadar verimli kullanılabilir olduğu veya işlemcinizin performansını kısıtlayıp kısıtlamayacağı ayrı bir konu, kullanıcı tercihlerine bağlı.

Maalesef en ucuz B650 kartlar yeterli olmuyor bazen, AMD'ye göre yeterli olmalı her B650 chipsetli anakart fakat vendorlar kendilerince VRM Power limit koyabiliyorlar. MSI B650M-B (90 watt limit var), Gigabyte B650M S2H (overclockable değil) vs. bunun örnekleri.

Günlük kullanımda her B650 anakart tercih edilebilir ve kullanılabilir, ne kadar verimli kullanılabilir olduğu veya işlemcinizin performansını kısıtlayıp kısıtlamayacağı ayrı bir konu, kullanıcı tercihlerine bağlı.

Hocam sizle daha önce farklı konuda konuşmuştuk zaten birkaç öneride bulunmuştunuz. Arkadaşların önerdiği anakarttada boot süresi ile RAM'lerim çalışmaması gibi bir sürü sorunla karşılan insanlar varmış. MSI'da da aynı şekilde uzun boot süreleri mevcutmuş sanırım DDR5'te durum böyle.

Bende bunu zamanında PCI-e 5.0 X16 destekli sanıyordum. Colorful bizi keklemiş. Düz B650 anakartlarda direkt PCI-e 5.0 X16 desteği yok. B650e anakartlarda var sadece. Sadece M.2 için B650 anakartlarda 5.0 desteği opsiyonel. GPU tarafında B650e anakart şart. ROG STRIX B650-A Gaming Wi-Fi'de bile PCIe 5.0 X16 yok bu yüzden.

Hocam sizle daha önce farklı konuda konuşmuştuk zaten birkaç öneride bulunmuştunuz. Arkadaşların önerdiği anakarttada boot süresi ile RAM'lerim çalışmaması gibi bir sürü sorunla karşılan insanlar varmış. MSI'da da vardır tabii yok demiyorum ama uğraşmak istemiyorum açıkçası böyle şeylerle. Sizin önerdiğiniz bu iki anakart yine sanırım en iyi seçenek gibi duruyor bu fiyat bandında.

Yukarıda atılan anakartların hepsi güzel, Colorful ve B650M-K ve R hakkında bir bilgim yok sadece. Boot süresi, RAM sorunu vs. ile ilgili belki eski yorumlara bakıyorsundur, bios güncellemeleriyle düzelmiştir herhalde onlar, düzelmediyse saçma olur.

@bluerr'de b650m gaming plus wifi varmış, hazır bulmuşken ona sor :) Ben kötü bir yorum duymadım hiç, VRM'i de kaliteli soğutması da.

@bluerr memnun musunuz hocam anakarttan.

Yukarıda atılan anakartların hepsi güzel, Colorful ve B650M-K ve r hakkında bir bilgim yok sadece. Boot süresi, RAM sorunu vs. ile ilgili belki eski yorumlara bakıyorsundur, BIOS güncellemeleriyle düzelmiştir herhalde onlar, düzelmediyse saçma olur.

Hocam RAM sorunları yaşayan ve PSU boşaltılmadiğı sürece sistemi açılmadığını söyleyenler var ASUS B650 ile. 3-4 ay öncesine ait konular.

Hocam sizle daha önce farklı konuda konuşmuştuk zaten birkaç öneride bulunmuştunuz. Arkadaşların önerdiği anakarttada boot süresi ile RAM'lerim çalışmaması gibi bir sürü sorunla karşılan insanlar varmış. MSI'da da aynı şekilde uzun boot süreleri mevcutmuş sanırım DDR5'te durum böyle.
Ekran görüntüsü 2025-01-20 135841.png
Ekran görüntüsü 2025-01-20 135852.png

9.7 saniye açılış sürem ve XPG Lancer Blade RGB 32GB (2X16) 6400 MHz CL32 RAM'lerim var. ASUS TUF Gaming B650M-E WiFi kullanıyorum. Hangi sorunlar?

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı