R5 7500F için F/P anakart önerisi

Bütçe
5000
İncehesap'tan sıfırdan toplayacağım, ona göre link atarsanız sevinirim. İncehesap dısinda olmaz.

Hocam anakart icin harcamak istediginiz bütçe ne? Wi-Fi olsun mu olmasin mi ve sizin F/P alginiz nedir?

Mesela yukarıda arkadasin attığı gibi cok dandik bir anakarta 5K da verebilirsiniz ya da 7.5k ya ASUS TUF Wi-Fi'li serisini ala dabilirsiniz

Toplamaktan ziyade hazir sistemler daha ucuz olur hocam.
Doğru ama genelde şu atlanıyor. Daha ucuz olur ama aynı kaliteyi koruyarak daha ucuz olmaz, kaliteden ödün vererek olur. Sana özelleştirme seçeneği veriyor gibi görünür ama ya seni çok dandik bir anakarta iter ya da çok pahalı bir anakarta. Ram özelleştirmeye çalışırsın, istediğin frekans ve CAS değerini veren RAM seçeneği sunmaz, 6000 mhz cl48 almak zorunda bırakır seni vs.

Aslında hazır sistem daha makul geldi 30 35k ya sistem önerebilir misiniz?

Son düzenleme:
Doğru ama genelde şu atlanıyor. Daha ucuz olur ama aynı kaliteyi koruyarak daha ucuz olmaz, kaliteden ödün vererek olur. Sana özelleştirme seçeneği veriyor gibi görünür ama ya seni çok dandik bir anakarta iter ya da çok pahalı bir anakarta. RAM özelleştirmeye çalışırsın, istediğin frekans ve CAS değerini veren RAM seçeneği sunmaz, 6000 MHz CL48 almak zorunda bırakır seni vs.

Tek slotlu RAM öneriyor musunuz ileride 32'ye çıkarmayı düşünüyorum.

Tek slotlu RAM öneriyor musunuz ileride 32'ye çıkarmayı düşünüyorum.
Sistemdeki her parçaya kefil olamıyorum, bana kalırsa özelleştirilmeli sistem fakat o zaman da fiyatı artıyor ve bütçenizi aşıyor. Gördüğüm kadarıyla bu fiyat bandındaki iyi sistemlerden biri ama hazır sistemleri çok sıkı takip etmiyorum. İleride 2x16 kesinlikle yapın dual channel'dan faydalanmak için. Hazır sistemlerle daha yakından takip eden arkadaşların belki başka önerileri olur. @efebatiin var mıdır öneriniz? Sizin çokça hazır sistem önerirken görüyorum, kusura bakmayın etiketleyip emr-i vaki yapmış bulundum :)

Sistemdeki her parçaya kefil olamıyorum, bana kalırsa özelleştirilmeli sistem fakat o zaman da fiyatı artıyor ve bütçenizi aşıyor. Gördüğüm kadarıyla bu fiyat bandındaki iyi sistemlerden biri ama hazır sistemleri çok sıkı takip etmiyorum. İleride 2x16 kesinlikle yapın Dual Channel'dan faydalanmak için. Hazır sistemlerle daha yakından takip eden arkadaşların belki başka önerileri olur. @efebatiin var mıdır öneriniz? Sizin çokça hazır sistem önerirken görüyorum, kusura bakmayın etiketleyip emr-i vaki yapmış bulundum :)

Teşekkürler birileri detaylı link atabilirse ileride alacağım bütçe 37k da olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı